MEDŽLIS IZ BANJA LUKA: Barjak na Ferhadiji nije spušten radi smrti patrijarha Irineja

Medžlis Islamske zajednice Banjaluka je izdao saopštenje u kojem je navedeno kako bajrak na munari Ferhadija džamije u ovom gradu nije spušten povodom smrti patrijarha Irineja.

Iz Islamske zajednice su podsjetili kako je reisu-l-ulema Husein-ef. Kavazović uputio saučešće Srpskoj pravoslavnoj crkvi povodom smrti patrijarha

“Medžlis Islamske zajednice Banjaluka obavještava javnost da je reisu-l-ulema, Husein -ef Kavzović uputio saučešće Srpskoj pravoslavnoj crkvi povodom smrti patrijarha Irineja što smatramo gestom civilizacijskog čina. Što se tiče netačnih navoda o spuštanju bajraka na munari Ferhadija džamije obavještavamo javnost da takvih radnji nije bilo.

Bajrak se postavlja shodno proceduri Islamske zajednice i svako pomjeranje bajraka se dešava isključivo po instrukciji nadležnih organa Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini”, saopšteno je iz IZ-a u Banjaluci.

Portal Preokret kojem je prosilijeđena informacija i fotografija onoga što je predstavljeno kao lijepa komšijska gesta se ovom prilikom izvinjava čitaocima, a i Islamskoj zajednici BiH na pogrešno shvaćenoj gesti spuštanja zastave na pola koplja i to na dan kada je u Republici Srpskoj proglašena trodnevna žalost radi smrti patrijarha srpskog Irineja Gavrilovića i kada su zastave na svim institucijama spuštene na pola koplja.

Izvor: n1, Foto: Dajak klub Banja Luka

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top