U SARAJEVU SE SPREMAJU PROTESTI: Neće predstavnicu bankarskog kartela na čelu kantona

Kemal Duraković, predsjednik “Švicarca“, komentirao je za Novinsku agenciju Patria najavu nekih medija da bi Sanela Pašić mogla biti premijerka Vlade Kantona Sarajevo.

“Ubija nas banka već 13 godina, sada Korona i evo hoće i Četvorka. Spreman sam izvesti ljude na proteste ako Pašićku stave za premijera”, kazao je Duraković za NAP, napominjući da je u nevjerici i da misli da je riječ o nekoj šali.

“Zar bi Četvorka to uradila narodu. Zaista sam u šoku i vjerujem da se to na kraju neće desiti”, dodao je Duraković.

Predsjednik Udruženja Švicarac Kemal Duraković prvi je u Federaciji BiH isplaćen po presudi koju je dobio protiv Hypo/Addiko banke. Dobio je oko 100.000 KM.

Njegova sudska borba je trajala oko deset godina. Podsjećamo, veliki broj građana je u Federaciji podigao kredit kod Hypo banke u švicarskim francima, a koji su bili popularni 2007. godine. Problem je sa otplatom tih kredita kulminirao kada su dužnici bili suočeni s rastom otplatnih dugova jer i kurs švicarskih franaka nije bio fiksiran na dan isplate kredita, tako da mnogi i sada vraćaju kredite zbog tih kamata.


Nesporno je da se gospođa Pašić, kao članica uprave ove banke, neće moći potpuno odvojiti od nje. Hoće li to biti razlog da Četvorka, pak, promijeni svoj prijedlog za premijera, ostaje da vidimo. 

Izvor: depo.ba, Foto: youtube, printscreen

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top