NELE KARAJLIĆ O MARADONI: Bio je sunce slobode, zastava poniženih i obespravljenih…

Multimedijalni umjetnik Nenad Janković, poznatiji kao dr Nele Karajlić, istakao je povodom smrti Dijega Armanda Maradone da je slavni argentinski fudbaler bio “sunce slobode, zastava poniženih i obespravljenih i istinski bunt protiv tiranina”.

Karajlić je u svom postu na “Fejsbuku” naveo da je Maradonu upoznao tokom koncerta u Madridu i da je legendarni Argentinac bio drugačiji od svih zvijezda koje je do tada vidio.

“Negdje na sred koncerta, Emir /Kusturica/ mi je prišao i šapnuo mi na uho da je u salu ušao Maradona. Imao sam prilike da vidim pregršt velikih svjetskih zvijezda i onih malih, i onih velikih, ali samo oko njegove glave stajao je svetački oreol. Iz njega je izbijala svjetlost. Od te svjetlosti nisi mogao da skloniš pogled”, prisjetio se Karajlić susreta.

On je naveo da je nakon svirke Maradona sjedio sa njima u svlačionici i pričao im o svojim fudbalskim počecima, ali i o siromaštvu, nepravdi, kao i bolu koji nosi u sebi.

“Pričao nam je o Če Gevari, Kastru, Markezu, revoluciji. Pričao nam je i o onome golu kojeg je dao Diki Stojanoviću kada ga je cjela `Marakana` nagradila aplauzom. Nas je zavolio, jer je u našoj muzici osjetio isti ono sunce slobode za koju smo svi mi, `davali kap krvi za kap njenog mlijeka`”, rekao je Karajlić.

On je rekao da mu je nakon te noći bilo jasno “da je ona ruka, kojom je Maradona spakovao loptu iza Šiltonovih leđa, zaista bila Božja”.

“Ole, ole, ole, ole, Dijego….Dijego!”, u maniru navijača oprostio se Karajlić od Maradone koji je na “Fejsbuk” postavio i zajedničku fotografiju sa legendarnim Argentincem.

Dijego Armando Maradona preminuo je juče u 60. godini. U njegovoj rodnoj Argentini počinju tri dana nacionalne žalosti, a od čuvenog fudbalera se opraštaju poštovaoci širom svijeta.

Izvor: Srna, Foto: youtube, printscreen

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top