TRAMP VIŠE NEMA ŠANSE? Vrhovni sud odbio tužbu Teksasa

Vrhovni sud odbio je tužbu državnog tužioca iz Teksasa – uz podršku predsednika Donalda Trampa, da blokira glasačke listiće miliona birača u “kolebljivim” državama, koji su išli u korist novoizabranog predsednika Džoa Bajdena.

Ovaj potez suda najsnažniji je pokazatelj do sada da Tramp nema šanse da poništi rezultate izbora na sudu, da čak ni sudije koje je on lično postao nemaju interesa da se nastave njegovi pravni pokušaji, prenosi CNN.

Tužba koju je pokrenuo teksaški državni tužilac Ken Pakton, nepokolebljivi Trampov saveznik, nastojala je da tuži Pensilvaniju, Mičigen, Džordžiju i Viskonsin – što je sve išlo u korist Bajdena – i poništi njihove izborne rezultate.

Teksas u tužbi, koju je podržalo 18 drugih saveznih država, tvrdi da su četiri sporne države uzurpirale autoritet koji Ustav daje zakonodavcima i promenile izborna pravila čineći ih otvorenim za prevare.

Sa druge strane, u odbranu četiri tužene države stale su 22 druge federalne američke države, zatraživši od Vrhovnog suda SAD da odbaci tužbu.

Džordžija, Pensilvanija, Viskonsin i Mičigen odgovorile su na tužbu Teksasa u predviđenom roku.

Izvor: nova.rs, Foto: youtube, printscreen

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top