KRIVOKAPIĆ KATEGORIČAN: Ukinuti zabranu ulaska u Crnu Goru Georgijevu i Bećkoviću

Premijer Zdravko Krivokapić zatražio je kompletan spisak lica kojima je u vreme vladavine DPS Mila Đukanovića zabranjen ulaz u Crnu Goru, saznaje “Blic”.

Izvor “Blica” iz Vlade Crne Gore kaže da to znači da će Krivokapić i njegov kabinet, ukinuti zabranu ulaska u Crnu Goru osobama sa spiska među kojima su književnik Matija Bećković i pevač Vlado Georgijev.

Crnogorski premijer zatražio je prema našim saznanjima i kompletne informacije vezane za spisak ‘zabranjenih po meri Mila’.

– Premijer Krivokapić hoće da izvrši uvid u razloge odluka o zabrani. On izražava sumnju da su ti razlozi opravdani, zakoniti i utemeljeni na činjenicama. Posebno, je to izvesno za spisak na kome su umetnici i književnici – kaže izvor “Blica” iz Vlade Crne Gore.

Odluka o slobodnom ulasku u Crnu Goru za lica sa Milovog crnog spiska, mogla bi biti doneta već u narednih nekoliko dana.

Jedna od odluka o zabrani doneta je još novembra 2018. godine a Uprava policije CG navela je lica koja kako su rekli “ugrožavaju nacionalnu sigurnost Crne Gore”. Tada je zabranjen ulazak kako je navedeno srpskim intelektualcima. Prelazak državne granice osim Bećkoviću, uskraćen je i istoričarima Čedomiru Antiću i Aleksandru Rakoviću, kao i srpskom političaru i pravniku Dejanu Miroviću. Policijskim starešinama na svim graničnim prelazima je dostavljen spisak osoba koje ni slučajno ne smeju da uđu u zemlju.

Avgusta ove godine, crnogorska Uprava policije vratila je pevača Vlada Georgieva sa graničnog prelaza Sitnica, “zbog zabrane ulaska u Crnu Goru”. Njemu je zabrana uručena na granici sa Crnom Gorom na osnovu člana zakona koji se odnosi na strance.

– Gospodo, na granici mi je uručeno rešenje zabrane ulaska u Crnu Goru! Razlozi su nacionalne i unutrašnje bezbednosti – napisao je pevač, inače, poreklom iz Herceg Novog i dodao da je ovaj postupak “dno dna”.

– DPS i ovakvo obračunavanje sa Srbima… Na zdravlje vam i na obraz – naglasio je tada Georgijev.

Izvor: Blic, Ilustracija: espresso.rs

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top