MINISTAR SPOLJNJIH POSLOVA CRNE GORE: BiH i Crna Gora imaju zajedničku istoriju i zajedničku budućnost

Ministar spoljnih poslova Crne Gore Đorđe Radulović rekao je da se nada da će BiH nastaviti sa ispunjavanjem obaveza na putu u EU kako bi u najskorijem periodu dobila status kandidata, te izrazio spremnost Podgorice da pruži ekspertsku pomoć i prenese iskustva iz domena integracionih procesa.

“Crna Gora će nastaviti da njeguje dobrosusjedske odnose i da promoviše doktrinu nula problema, na šta nas obavezuje tradicija, kulturološka sličnost, zajednička istorija i zajednička budućnost”, naglasio je Radulović u telefonskom razgovoru sa ministrom inostranih poslova u Savjetu ministara Biserom Turković.

Radulović je istakao da Crna Gora i BiH, kao dvije prijateljske, susjedne zemlje, imaju zajednički interes u pogledu održivog razvoja, stabilnosti i blagostanja na zapadnom Balkanu, te da je, stoga, od posebne važnosti održati visok nivo saradnje i frekventnu komunikaciju u periodu koji slijedi, saopšteno je iz crnogorskog Ministarstva spoljnih poslova.

U saopštenju se navodi da su sagovornici izrazili spremnost za održavanje bliske i otvorene komunikacije, te dogovorili posjetu Turkovićeve Crnoj Gori kada okolnosti u kontekstu globalne pandemije omoguće direktne susrete.

Turkovićeva je čestitala Raduloviću imenovanje na dužnost šefa crnogorske diplomatije, poželjevši mu uspješan mandat, uvjerena da će Crna Gora nastaviti da postiže dobre rezultate na spoljnopolitičkom planu, ističe se u saopštenju.

Ona je izrazila opredijeljenost BiH u pravcu nastavka odlične bilateralne saradnje, te naglasila važnost konstruktivne regionalne saradnje s ciljem izgradnje prosperitetne budućnosti zapadnog Balkana, saopštili su iz Ministarstva spoljnih poslova Crne Gore.

Izvor: Srna, Foto: youtube, printscreen

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top