PRAZNICI NAM STIŽU: Znakoviti novogodišnji ukras u centru Beograda

Svi oni građani koji su danas prošli pored Skupštine grada Beograda mogli da vide nesvakidašnju scenu, a to je novogodišnja rasveta u obliku velikog svetlećeg muškog polnog organa. Oni koji su o tome saznali preko društvenih mreža uputili su se u Pionirski park tražeći da vide postavljenu skulpturu pitajući se da nije slučajno fake news. Postavka, koja je po rečima autora trebala da upozori vlast na šta troši pare dok se bolesna deca leče SMS porukama, večeras je uklonjena, a novac od njene prodaje biće uplaćen u dobrotvorne svrhe i za lečenje dece.

Naime, arhitekta i ulični umetnik Andrej Josifovski, poznatiji kao Pijanista, napravio je skulpturu od armature i zlatnih lampica, nazvao je “Keep Light” (“Osvetlimo”) i postavio ispred gradske skupštine.

Skulptura, koja je postavljena u okviru projekta koji je simbolično nazvao “Zlatni petak”, visoka je oko četiri metra, napravljena je od žice nalik na one kakve se mogu videtiti na novogodišnjim ukrasima u parkovima, ali u neobičnom obliku – velikog falusa koji svetli.

“Sve ovo urađeno je u duhu velikih akcija postavljanja kojekakvih spomenika, fontana, seče drveća, uništavanja arhitekture, zagađivanja reka… Spisak je dugačak, a ovo je i kandidatura za jedinog pravog gradonačelnika ovog grada, rekao je za Nova.rs Andrej Josifovski.

Nakon objavljivanja fotografije skulpture na društvenim mrežama usledili su brojne reakcije građana, a među njima bila je i rediteljka Milica Kralj komentarom: “Novogodišni ukrasi. Ponos gradske uprave”.

Izvor: nova.rs, Foto: tviter

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top