DA LI ĆE PREDSTAVNICI SRBA BITI JEZIČAK NA VAGI U MOSTARU? Lista “Ostajte ovdje” već slavi, brojanje i dalje u toku

Lista “Ostajte ovdje – Zajedno za naš Mostar” koju združenim snagama čine SNSD i SDS, prema nezvaničnim rezultatima osvojila je najmanje jedan mandat, dok se nadaju da će dobiti čak tri odbornika.

Slavlje u Izbornom štabu već je počelo.

Velibor Milivojević, nosilac liste Ostajte ovdje-Zajedno za naš Mostar: “Po podacima koji pristižu imamo razlog za optimizam. Vjerujemo da će od sutra srpska zajednica u Mostaru imati svog predstavnika”

Prema statutu Grada Mostara, svaki konstitutivni narod mora imati najmanje četiri, a najviše 15, od ukupno 35 vijećnika, odnosno odbornika, u Gradskom vijeću. Svaki od klubova koji predstavlju konstitutivne narode, pa i srpki, imaju u mnogim situacijama, pravo veta pri odlučivanju.

Lokalni izbori u Mostaru održani su danas, nakon 12 godina pauze. Uprkos anketama koje su govorile da bi izlaznost mogla biti i veća od 80 odsto, glasalo je oko 55 odsto građana Mostara, ili 52.865 birača.

Prvi preliminarni zvanični rezultati očekuju se oko ponoći. Prema nezvaničnim podacima, koje nude stranke, HDZ je, očekivano, osvojio najviše glasova i mandata.

Izvor: Naša Hercegovina, Foto: youtube, printscreen

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top