DODIKOVA SAVJETNICA: Ikona je samo paravan!

Upitana o ikoni koju je član Predsjedništva BiH Milorad Dodik pokloniop šefu ruske diplomatije Sergeju Lavrovu, Dodikova savjetnica za vanjsku politiku Ana Trišić Babić je cijelu priču okrenula “na drugu stranu”. Pri tome je, svjesno ili ne, ignorisala činjenicu da skandal o poklonjenoj ukradenoj ikoni nisu počeli mediji, nego Ambasada Ukrajine.

“Sporna” ikona tako postaje savršen paravan iza kojeg bi trebalo sakriti diplomatski presedan zbog kojeg ćemo se načekati da u BiH vidimo nekog ozbiljnijeg gosta iz inostranstva, smatra Ana Trišić Babić.

– Priča se koristi na osnovu nepotpunih podataka i smiješno je da na osnovu fotografije u novinama ili na agencijima počnete nekog da optužujete, kazala je ona.

Za to vrijeme, kaže ona, valjda treba da zaboravimo da je Rusija, između ostalog, stalna članica Vijeća sigurnosti UN, a Sergej Lavrov jedan od trojice najuticajnih šefova diplomatija u svijetu.

– To što mu je ovdje priređeno je strašno, jer se na sastanku nisu pojavili čak ni savjetnici članova Predsjedništva, a ne treba ni podsjećati da je protokol posjete bio poznat mnogo ranije”, kaže Trišić Babić.

Izvor: Oslobođenje, Foto: youtube, printscreen

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top