PRVI REZULTAT IZBORA U MOSTARU: Vode Koalicija za Mostar i HDZ, Bh. blok, HRS ostvario značajne rezultate, “Ostajte ovdje” ulazi u Gradsko vijeće

Na konferenciji za medije Koalicije za Mostar 2020. godine Šerif Špago, predsjednik Glavnog odbora SDA saopćio je prve rezultate koje ima ova politička grupa za Centralnu gradsku listu, što je dobar indikator ukupnih rezultata.On kaže da se prati brojanje po biračkim mjestima i unos podataka, te da su se nadali da će birački odbori to brže raditi.

“Na 28 posto prebrojanih glasova na centralnoj gradskoj listi Koalicija za Mostar ima 42 posto, HDZ 31 posto glasova, Bh. blok 11, HRS 6 posto, a lista Ostajte ovdje (Srpska lista) 4 posto”, kazao je Špago.

“Možda bi mi imali najviše razloge za sljavlje, mi smo realisti. Na uzorku od 15 posto mi vodimo ubjedljivo i naš Zlatko Guzin će biti gradonačelnik Mostara”, kazao je nešto ranije Salem Marić iz SDA.

Izlaznost od 55 posto je dobra u ovakvim vremenima, dodao je on.

“Rano je još govoriti o brojevima vijećnika, naša koalicija je prva, HDZ je drugi, Bh. blok je treći, HRS je čestvrti. Realno je da probosanske stranke imaju 18 vijećnika”, naveo je on vjerujući da će dva probosanska bloka imati većinu budućem Gradskom vijeću.

Gradsko vijeće Grada Mostara čini 35 vijećnika, od toga se 22 biraju s 6 gradskih područja, a 13 sa centralne gradske liste. Gradsko područje Jugozapad daje 7 vijećnika, Stari Grad 5, Zapad 4, a Jug, Jugoistok i Sjever po 2.

Izvor: Klix.ba, Foto: youtube, printscreen

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top