PEDOFILSKI SKANDAL: Časne sestre podvodile decu političarima, biznismenima i sveštenicima!

Časne sestre jednog katoličkog dječjeg doma u Njemačkoj podvodile su djecu svećenicima, političarima i biznismenima koji su ih onda silovali na zabavama, prepričava jedna od žrtvi koja je dobila sudsku bitku protiv svojih zlostavljača.

Sud za socijalnu skrb u Darmstadtu dodijelio je muškarcu, sada 63-godišnjaku, odštetu nakon što je detaljno opisao kako su ga časne sestre odvodile svećenicima i moćnicima koji su ga onda zlostavljali na zabavama. Zlostavljanje je počelo u njegovoj petoj godini. Časne sestre su za to bile plaćene.

Muškarac, koji je ostao anoniman, kaže da je bio silovan oko tisuću puta tijekom vremena koje je proveo u dječjem domu tijekom šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog stoljeća, uz ostale dječake.

Sud je presudu o slučaju donio u svibnju, ali najnoviji skandal zlostavljanja katoličke crkve pojavio se ovog mjeseca tek nakon što je visoki dužnosnik klera javno o tome progovorio.

Spejerski biskup Karl-Heinz Wiesemann javno je prozvao bivšeg dužnosnika biskupije Rudolfa Motzenbäckera, koji je umro 1998. godine, za navodnu umiješanost u zlostavljanje. Biskup je rekao da su se otada javile još tri žrtve.

Zlostavljan već sa pet godina, časne sestre ga vukle na seks-zabave

Žrtva zlostavljanja imala je samo pet godina kada se u ožujku 1963. pridružila domu koji je vodio Red sestara Božanskog Spasitelja u njemačkom gradu Speyer. Ona prepričava da su je časne sestre “doslovno vukle” u Motzenbäckerov apartman gdje je bila seksualno zlostavljana, objavio je Der Spiegel. Ako se opirao, dobivao je batine.

Žrtva je rekla da su ga posjetitelji dječjeg doma zlostavljati na “seks-zabavama”. Kaže da su na takvim događanjima časne sestre podvodile mlađu djecu između sedam i 14 godina svećenicima, lokalnim političarima i biznismenima.

“Časne sestre su bile svodnici”, rekao je. Ako su se protivili odvođenju na zabave, dobili bi batine štapovima ili su im glavama lupali o zid.

“Postojala je soba gdje su časne sestre nudile piće i hranu ljudima, a u drugom kutu te sobe djeca su bila silovana”, navodi se u iskazu žrtve, prenosi KNA. “Časne sestre su zarađivale na tome, muškarci su im velikodušno donirali u znak zahvale.”

Silovala ga tri svećenika istovremeno

Muškarac kaže da su ga jednom silovala tri svećenika istovremeno.

“Nekad bih otrčao u dom u krvlju zaprljanoj odjeći, krv bi mi curila niz noge”, rekao je, pa nastavio svoje svjedočenje: “Prije nego sam napustio dom u rujnu 1972. bio sam seksualno zlostavljan oko tisuću puta”.

Anonimni muškarac u svom svjedočenju na sudu istaknuo je da su časne sestre bile ključ u cijelom sustavu zlostavljanja te da su neke sestre čak i same seksualno zlostavljale mlađe dječake. Dječji dom u kojem se navodno ovo sve događalo zatvoren je 2000. godine.

Crkva mu isplatila novčanu odštetu

Katolička crkva platila je muškarcu 15.000 eura odštete i 10.000 eura za troškove terapije uz žrtvinu mirovinu.

“Koja mi je korist od novca?”, pita se žrtva, koja pati od posttraumatskog poremećaja i depresije.

“Brak mi je slomljen. Moje kosti, jetra i bubrezi također.”

“Za žrtve zlostavljanja poduzimanje pravnih radnji povezano je sa znatnim psihološkim stresom”, rekla je sutkinja Andrea Herrmann iz socijalnog suda u Darmstadtu.

Od 2010. godine katolička crkva suočila se s nizom slučajeva zlostavljanja. Interna istraga zlostavljanja u 2018. otkrila je zlostavljanja u kojima je sudjelovalo 1670 svećenika i 3677 žrtava i to između 1946. i 2014. godine.

Izvor: Index.hr
Foto: Pixabay

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top