CRNA GORA DOBIJA NOVU AVIOKOMPANIJU: ‘To Montenegro’ u pripremi, očekuje se pomoć Evrope!

Vlada će od sutra početi proces osnivanja nove avio-kompanije, poručio je ministar kapitalnih investicija, Mladen Bojanić navodeći da će se truditi da Montenegro Airlines (MA) zadrži najbitnije linije bar još 30 ili 60 dana.

„Status je nedefinisan, želimo da održimo MA u životu samo do formiranja nove kompanije. Naš stav je jasan da nam treba nova kompanija. Crna Gora je tursitička zemlja i moramo da imamo nacionalnu avio-kompaniju. Koliko sutra krećemo sa osnivanjem nove avio-kompanije. Trebaće šest do devet meseci da se sve završi, računam da ćemo to i ranije uraditi. Dali smo zvanični dopis Evropskoj komisiji da nam pomogne u tom procesu. Planiramo i da određen deo osoblja preuzmemo u novu kompaniju. Optimisti smo da ćemo to uraditi u tom roku uz pomoć Evropske komisije i neke velike evropske avio-kompanije“, kazao je Bojanić u emisiji „Reflektor“ na TV Vijesti, prenosi RTCG.

Kako navodi RTCG, ministar je rekao da se nada da će napraviti avio-kompaniju na ponos svih „a ne da strahujemo da li će nam zapleniti avione kada sletimo negde, kao dosad“.

Bojanić je naveo da će pokušati da održe deo linija MA.

“Ako uspemo sa EK da odgodimo neka plaćanja i da dokupimo dio opreme, što bi moglo da pomogne da MA nastavi da radi još mjesec-dva”

Upitan da li traže finansijsku pomoć od EK da bi se održavale najfrekventniji letovi, Bojanić je kazao da će pokušati osnivačkim kapitalom planiranim za osnivanje nove kompanije, kupe deo opreme MA.

“Sve je to na ivici poštovanja Zakona o zaštiti konkurencije ali ne radimo to na svoju ruku i pazimo se da sve bude u skladu sa propisima”.

Bojanić je najavio da će se nova kompanija zvati „To Montenegro“, prenosi RTCG.

Izvor: Danas
Foto: Pixabay

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top