NEZAPAMĆENA TRAGEDIJA U TRIBISTOVU KRAJ POSUŠJA: Osmero mladih izgubilo život od posljedica gušenja plinom

Tragedija u BiH tokom Novogodišnje noći. U Tužilaštvu ZHK potvrđeno je da se više osoba ugušilo u vikendici kod Posušja. Tragedija se dogodila na lokalitetu Tribistovo kod Posušja.

Policija pretpostavlja da je došlo do gušenja od izduvnih gasova agregata koji je napajao kuću električnom energijom. Riječ je o učenicima srednje škole i studentima. Radi se o četiri djevojke i četiri mladića koji su imali između 18 i 20 godina. Policijski komesar ZHK Milan Galić, rekao je za N1 da je policija na terenu i da se sprovode uviđajne radnje.

“Danas oko 10,05 sati Policijska uprava Posušje zaprimila je dojavu da se u mjestu Trebistovo, općina Posušje, na vilkendici nalazi više osoba u besvjesnom stanju koji su čekli Novu godinu. Na mjesto događaja izašli su naši policijski službenici i kola hitne pomoći. na mjestu događaja zatečeno je osam osoba, četiri muške i četiri ženske koje su preminule, starosti od 18 do 20 godina. Osobe su sa područja Posušja. U tijeku su očevidne radnje. najvjerojatnije da se radi o gušenju, ali više informacija ćemo znati po okončanju očevidnih i ostalih radnji”, kazao je.

“Povodom tragedije u kojoj je noćas u Posušju izgubljeno osam mladih života, porodicama nastradalih upućujemo najiskrenije izraze sućuti. Također, molimo sve vlasnike ugostiteljskih objekata da u znak poštovanja prema žrtvama, obustave rad”, objavljeno je na Facebook stranici Općine Posušje.

Izvor: N1, Foto: youtube/printscreen

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top