PRECIZNIJI OD NOSTRADAMUSA: Simpsonovi pre 25 godina predvideli opsadu Kapitola! (VIDEO)

Epizoda animirane serije “Simpsonovi” iz 1996. godine predvidela je napad na zgradu američkog Kongresa u Vašingtonu.

Tokom 31. godine emitovanja, čuvena serija je nekoliko puta pogodila, odnosno nagovestila događaje koji su se zaista dogodili u budućnosti.

Fanovi Simpsonovih i ovog puta su zapalili društvene mreže raspravama o epizodi iz 1996. koja je predvidela napad na Kapitol u prestonici SAD.

Twitter su preplavili klipovi i fotke iz 18. epizode sedme sezone serije, naziva “Dan kada je umrlo nasilje”, u kojima animirana rulja nasrće prema zgradi Kongresa s pištoljima i bombama u rukama, a prizori neodoljivo podsećaju na ovonedeljne snimke haosa u Vašingtonu.

Epizoda “Treehouse of Horror XXXI” započinje scenom u kojoj besna Mardž tera Homera da izađe na glasanje, a kada ga u to ubedi, on se budi i shvata kako je sve bio samo san i da je zaboravio glasati.

“Kako bi to moglo biti loše?”, komentariše tada Homer, za čiji je glas na kraju ispostavlja da bi bio presudan.

Vreme radnje zatim se premešta na 20. januar 2021. godine, tačnije na dan inauguracije novog predsednika, a u sceni je prikazan Homer koji sedi na krovu svoje kuće dok se oko njega odvija apokalipsa.

Simpsonovima se, između ostaloga, pripisuje da su predvideli i koronavirus u epizodi iz 1993. godine u kojoj su se stanovnici Springfilda zarazili takozvanim Osakavirusom iz Japana.

Zanimljivo je i da se u epizodi iz 2007. godine pojavljuje glumac Tom Henks koji se putem televizije javnosti obraća rečima: “Ja sam Tom Henks i molim vas da mi ne prilazite ako me vidite uživo”, a upravo su on i njegova supruga Rita Vilson bili među prvim celebritijima koji su oboleli od koronavirusa.

Serija je 2000. godine pogodila i da će Donald Trump biti predsednik SAD-a, ali su prognozirali da će na vlast doći tek 2030. godine.

Izvor: Radio Sarajevo
Foto: Printscreen Twitter @FCr_91

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top