PRESTIGAO BEZOSA: Ilon Mask postao najbogatiji čovek na svetu!

Ilon Mask, vlasnik kompanije Tesla i SpaceX, trenutno je najbogatiji čovek na planeti, objavio je danas Blumberg, uz napomenu da je Maskovo bogatstvo uvećano za 150 milijardi dolara tokom prošle godine.

Mask je titulu najbogatijeg čoveka na svetu preuzeo od Džefa Bezosa, vlasnika Amazona, koji je prvo mesto među najbogatijima držao od 2017. godine, podseća Blumberg.

Blumberg je osmislio svojevrsni indeks najbogatijih ljudi, pomoću koga prati vrednost bogatstva 500 najimućnijih na globalnom nivou.

Mask je uspeo da “prestigne” Bezosa tako što je vrednost akcija njegove kompanije Tesla, koja proizvodi električne automobile, danas porasla za 4,8 odsto, što znači da je u 10:15 časova po njujorškom vremenu imao tačno milijardu i po dolara više nego Bezos.

U tom trenutku, Maskova imovina vredela je 188,5 milijardi dolara, objavio je Blumberg.

Mask je na Tviteru napisao: “Tako sam ponosan na Teslin tim što je postigao ovu veliku prekretnicu! Na početku Tesle mislio sam da imamo (optimistično) 10 odsto šanse da uopšte preživimo”.

U jednom ranijem tvitu je rekao: “Otprilike polova mog novca namijenjena je za rešavanje problema na Zemlji, a polovina za podizanje samoodrživog grada na Marsu kako bi se osigurao nastavak života u slučaju da Zemlju pogodi meteor kao u doba dinosaurusa ili izbije treći svetski rat pa sami sebe uništimo.”

Izvor: Agencije
Foto: Printscreen YouTube / TED

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top