U SARAJEVU PROCURIO SKANDALOZAN SNIMAK: Profesorica zaboravila isključiti mikrofon, nazvala nas ‘kerovima’…

Zapis je, prema riječima studenta, nastao prije dva dana, a dostupan je i na Google meet platformi i nalazi se na fakultetu

Na e-mail adresu redakcije Depo portala stigao je audio snimak na kojem se, prema riječima studenata završne godine Farmaceutskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, mogu čuti uvrede na njihov račun od strane doc. dr. Edise Trumić.

Prema riječima studenta koji se obratio našoj redakciji, sve se odigralo 6. januara 2021. godine oko 17 sati.

– Mi smo na završnoj godini na Farmaceutskom fakultetu u Sarajevu uskraćeni već skoro tri mjeseca za predavanja iz predmeta Klinička farmacija iz razloga što je naša odgovorna profesorica na bolovanju te fakultet nije bio u stanju da nađe profesora koji bi nam održao predavanja, sve do neki dan kada su angažovali doc.dr Edisu Trumić sa Farmaceutskog fakulteta Univerziteta u Tuzli. Sinoć (6. januara, op. prir.) u 17 sati smo imali prvi kontakt, kao i prvo predavanje sa dotičnom docenticom sa kojom smo pokušali na početku predavanja da se dogovorimo oko nadoknade svih predavanja i ispita koje nismo imali, a koje moramo radi zakonskog roka da završimo za 20-ak dana. Docentica nije pokazala razumijevanja prema nama te je, vidno iznervirana, sa drskošću i povišenim tonom se izderala na naše predstavnike.

Tokom prve pauze docentica se udaljila od svog računara na kojem nije isključila mikrofon te, u komunikaciji sa gospodinom koji se nalazio u istoj prostoriji, nazvala nas studente ‘kerovima’ a dotični gospodin joj je rekao da nas “zapiša/popiša i ko nas je*e”, te da je ona glavna.

Razgovoru su svjedočili svi studenti, nakon čega smo napustili predavanje s obzirom da smo doživjeli neopisivo poniženje – piše studnet završne godine Farmaceutskog fakulteta u Sarajevu, napominjući da je cijelo predavanje zabilježeno na Google meet platformi i nalazi se na fakultetu.

U međuvremenu, snimak je objavio portal Oslobođenja, te ga možete poslušati OVDJE.

Međutim, profesorica Trumić tvrdi da je isključila mikrofon, te da ne zna kako je uopće nastao taj snimak.

Trumić je negirala cijelu priču.


– Ovo su trebala biti bila moja prva predavanja. Njih je jako puno na prvoj godini iz nekog razloga. Desio se taj problem da nismo mogli da nađemo kompromis u kojoj formi treba da bude taj ispit, odnosno da li treba da bude kao što drži dosadašnja profesorica, koja će i nastaviti, ili da na neki način bude usmeno ispitivanje, kako bih im olakšala. Tu su onda bila neka različita mišljenja i polemike i to je trajalo pola sata. Ja sam to malo grublje prekinula i nastavila predavanje. Šta je bilo u pauzi, kada je trebao biti isključen mikrofon? Ja sam isključila svoj mikrofon, ali pošto i asistent snima, onda se to vjerovatno čulo iz te susjedne sobe šta sam ja privatno pričala. To ne može biti razlogom bilo kakve medijske objave i slično. Ne vidim razloga, ali taj termin “kerovi” sigurno nije upotrebljen. Neki drugi je mogao biti, ali taj nikako nije, tako da ja ne vidim svrhu. Ja sada gledam da njima izađem u susret, i ako slučajno budem nastavila rad, opet bih gledala da im izađem u susret jer je meni ovo viška. Ovo je samo ovaj semestar. Stvarno ne vidim razlog zbog čega bi to bilo na neki način inscenirano – rekla je za Oslobođenje profesorica Trumić.

Izvor: depo.ba, Foto: youtube, printscreen

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top