SKANDAL U MOSTARU I U SLUŽBI CIK-a: Prva Mostarska Partija pogrešnim unosom podataka pokradena za mandat!

Prvoj Mostarskoj Partiji je odlukom CIK BiH nanesena ogromna šteta i nepravda. Iz te partije smatraju da je ovo prevara u namjeri kriminalnog dijela CIK-a, jer se iz priloženog jasno vidi da su pogrešno upisani rezultati na biračkom mjestu 155A019.

“Na zahtjev predsjednika Prve Mostarske Partije upućenog predsjedniku GIK-a Hilmi Džideliji, odobreno nam je da izvršimo uvid u zbirni pregled podataka. Razlika u zvaničnim podacima CIK-a i zbirnog pregleda je 4 glasa u korist Prve Mostarske Partije, što znači da smo izborili mandat u izbornoj jedinici Stari Grad”, navodi se u reagovanju PMP-e.

Prva Mostarska Partija je teško pokradena, i to su neoborive činjenice. Sve istinitije zvuče glasine u gradu na Neretvi da je mandat u izbornoj jedinici Stari Grad, koji je trebao pripasti PMP-u “dogovoren” i “predat” Demokratskoj Fronti Željka Komšića.

Naime, umjesto PMP-ovog kandidata Nazifa Derviškadića, prema odluci CIK-a, mandat će uzeti Haris Nazdrajić iz DF-a.

“Na biračkom mjestu 155A019 Prvoj Mostarskoj Partiji su po službenim rezultatima CIK-a upisana 22 glasa, a Koaliciji sve za Mostar 266, dok prema zbirnim rezultatima GIK-a stoji 23 za PMP, a 263 za Koaliciju sve za Mostar. PMP je oštečen za mandat u Starom Gradu ako se uzmu u obzir zbirni rezultati sa biračkog odbora i GIK-e”, kazao je za Preokret Senad Razić, sekretar Prve Mostarske Partije.

Iz Prve Mostarske Partije je upućen prigovor CIK-u, no iz te institucije je “namjerno” došlo do nesporazuma, gdje su PMP-u javili kako nemaju pravo na ponovno prebrojavanje glasova na biračkom mjestu 155A019, iako iz PMP-a to, zapravo, nisu ni tražili, nego isključivo da se upišu tačni podaci sa zbirnih rezultata sa tog biračkog mjesta.

iz Centralne izborne komisije su odlučili da prešute očigledno prekrajanje izbornih rezultata, što implicira jasnu koruptivnost te institucije, a samim tim pogubnost po izbornu volju građana Mostara, kojima je, zapravo, CIK nametnuo još jedan nacionalistički mandat.

“Da li je ovom izbornom malverzacijom, koja, definitivno, nije jedina u ovom izbornom ciklusu, zabijen i posljednji ekser u kvalitet demokratskih procesa u gradu na Neretvi, te da li će građani Mostara i dalje ispaštati nerad institucija i sve opipljiviju nacionalističku retoriku koja već dekadama ubija duh ovoga grada, ali i sječe savaki ekonomski napredak i prosperitet”, konstatuje Razić.

Izvor: Preokret, Foto: PMP.ba

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top