PELOSI: Predstavnički dom nastavlja sa koracima za opoziv Trampa

Američki Predstavnički dom nastaviće danas sa koracima za opoziv predsjednika Donalda Trampa, navodi predsjedavajuća Predstavničkog doma Nensi Pelosi u pismu upućenom poslanicima.

Pelosijeva u pismu navodi da će rezolucija biti iznesena pred potpredsjednika Majka Pensa “kako bi okupio i angažovao administraciju da aktivira 25 Amandman i proglasi predsjednika nesposobnim da obavlja svoje dužnosti”.

“Pozivamo potpredsjednika da odgovori u roku od 24 časa. Potom ćemo nastaviti sa procesom iznošenja nacrta zakona o opozivu. Radi zaštite Ustava i demokratije djelovaćemo brzo jer predsjednika predstavlja neposrednu prijetnju po oboje”, naglasila je Pelosijeva.

Nešto ranije se i američki senator iz Pensilvanije Pet Tomi koji je republikanac pridružio sve većem broju poslanika u pozivu predsjedniku da podnese ostavku nakon nedavnog nasilja u Vašingtonu.

Prema njegovim riječima, najbolje za SAD bilo bi da Tramp “podnese ostavku i ode sa te dužnosti što je prije moguće”.

Još je samo jedan predstavnik republikanaca Liza Markovski iz Aljaske uputila sličan poziv Trampu da podnese ostavku nakon upada demonstraata u zgradu Kongresa.

Izvor: Srna, Foto: YouTube, printscreen

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top