ALEKSANDAR VUČIĆ: “Ja sa Bošnjacima i SDA želim najbolje moguće odnose, jako je važno da ćemo do Sarajeva uskoro stizati za dva sata…”

– Ne želim da stičem poene u Srbiji odgovarajući oštro na saopštenja Stranke demokratske akcije (SDA) iz Sarajeva, već želim da sa Bošnjacima, kao i sa svima ostalima u regionu imamo najbolje moguće odnose, izjavio je večeras predsednik Aleksandar Vučić.

Vučić je za TV Happy rekao da gotovo nikada ne odgovara na saopštenja SDA, jer, kako kaže, “srpska snaga ne sme da znači srpsku bahatost, već mudrost i racionalnost”.

Na konstataciju novinara da je plan SDA da se ukine Republika Srpska, Vučić je istakao da on govori o opasnosti tog plana, ali da nikad ne govori o predstavnicima SDA.

– Neću na taj način da stičem poene, jer želim da sa Bošnjacima imamo najbolje odnose – poručio je Vučić.

– Jednoga dana i predstavnici SDA uvideće da iz Srbije nisu stizali oštri odgovori, a možda i to da Vlada Srbije izdvaja velika sredstva za deo naše zemlje koji oni zovu Sandžak.

Naveo je da se sredstvima budžeta Srbije izdvaja za izgradnju puta Novi Pazar-Tutin, a kada bude potpisan ugovor o izgradnji puta Požega-Arilje-Ivanjica-Duga Poljana, građani Novog Pazara i Sjenice, kaže Vučić, stizaće u Beograd za dva sata i 15 minuta.

Isto toliko vremena trebaće i građanima Sarajeva kada bude završen auto-put Beograd-Sarajevo.

– To su velike stvari za ljude, gradimo puteve, ulažemo tamo gde nikada nije ulagano. O tome razmišljamo, a ne o tome da se s nekim sukobljavamo – zaključio je Vučić.

Izvor:depo.ba, Foto: YouTube, printscreen

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top