DOKUMENT FBI-a: Naoružana skupina prijeti pobunom u svim američkim državama!

Prema dokumentu FBI-ja, koji je u posjedu ABC-ja, naoružana skupina prijeti upadom u zgradu Kapitola u Washingtonu, a slične akcije planiraju u svim ostalim saveznim državama.

Kako je na Twitteru objavio istraživački novinar ABC Newsa Aaron Katersky, u dokumentu FBI-ja do kojeg je došao stoji kako je FBI “dobio informaciju o identificiranoj naoružanoj skupini koja planira putovanje u Washington 16. siječnja”.

“Upozorili su da, ako Kongres pokuša opozvati predsjednika SAD-a uz pomoć 25. amandmana Ustava, doći će do goleme pobune”, navodi se u dokumentu FBI-ja.

Ta naoružana skupina poziva na “upade u državne, lokalne i federalne vladine urede i administrativne zgrade u slučaju da se Trumpa opozove prije inauguracije”, navodi se u dokumentu.

“Prosvjedi naoružanih skupina se planiraju pred svih 50 zgrada državnih parlamenata od 16. siječnja do 20. siječnja te pred Kapitolom od 17. siječnja do 20. siječnja”, stoji u FBI-jevom dokumentu.

Upozorenje državnim i lokalnim policijama

Kako javlja Yahoo News, FBI je tim dokumentom uputio upozorenje državnim i lokalnim policijama na moguće nasilje kojim prijete ekstremno desne skupine.

Upozorenje je uputio ured FBI-ja u Minneapolisu, a izdano je tjedan dana prije nego što je Trumpova rulja upala u zgradu Kapitola u Washingtonu, u kojem su smješteni američki Kongres i Senat. Upozorenje se odnosi na prosvjede koje ekstremni desničari pod nazivom boogaloo planiraju u gradovima diljem Amerike 17. siječnja, piše Yahoo News.

“Pokazuju spremnost na počinjenje nasilnih djela”

U upozorenju FBI-ja se navodi kako su “neki pripadnici iskazali spremnost na počinjenje nasilnih djela zbog svoje ideologije, napravili planove za slučaj da do nasilja dođe te identificirali mjere snaga sigurnosti i moguće protumjere”.

Nasilne ekstremno desne skupine nadaju se, piše Yahoo News, da će sljedeće nedjelje doći do sveopćeg “marša pod oružjem” na zgradu Kapitola u Washingtonu, ali i zgrade parlamenata svih 50 američkih saveznih država. Iako se još uvijek ne zna koliko ljudi bi moglo sudjelovati u tim prosvjedima, čini se da bi se krajnje desne skupine sada, nakon što je rulja Trumpovih obožavatelja upala u zgradu Kapitola u Washingtonu, fokusiraju upravo na prosvjed najavljen za 17. siječnja.

Pogledajte FBI-jev dokument:

Izvor: index.hr, Foto: dailykos.com

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top