„TO JE MRLJA OVOG GRADA“: Predsednik gradske vlade Čikaga hoće da ukloni Trumpovo ime sa zgrade!

Čikaški odbornik izjavio je da želi da ukloni znak na Trampovoj kuli sa gradskog horizonta i najavio je planove da to pitanje iznese pred Gradsko veće nakon nereda u američkom Kapitolu.

Gilbert Viljegas, koji je predsednik gradske uprave gradonačelnice Čikaga Lori Lajtfut, rekao je u utorak da planira da donese uredbu čiji je cilj prinudno uklanjanje Trampovog znaka sa kule u centru grada.

Prema predloženoj uredbi, ako Tramp bude proglašen krivim za izdaju, pobunu ili subverzivne aktivnosti, njegova dozvola će biti uskraćena ili opozvana u Čikagu. Drugi predlog takođe bi zabranio svima osuđenim za takva krivična dela poslovanje u gradu.

„Na horizontu Čikaga je mrlja i želimo da to uklonimo“, rekao je Viljegas za NBC 5, dodajući da se taj znak „suprotstavlja svemu onome za šta se zalažemo“.

Ukoliko bi se uredba usvojila, da bi se primenjivala na Trampovu kulu, Kongres bi trebalo da opozove i osudi predsednika Donalda Trampa.

Tramp se suočava sa optužbom – „podsticanjem pobune“ – nakon nereda na Kapitolu u rezoluciji o opozivu o kojoj će Predstavnički Dom započeti raspravu u sredu.

Osvetljena slova visoka 20 stopa sa prezimenom predsednika Trampa postavljena su 2014. godine sa bočne strane hotela Trump International Hotel & Tauer, na adresi 401 N. Vabash Ave.

Od njegovog ulaska u politiku, kula bila je mesto brojnih protesta i mitinga.

Izvor: NBC Chicago Foto: Trump Hotels

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top