IN MEMORIAM: Oliver Ivanović (1953-2018)

Počast predsjedniku Građanske inicijative Sloboda demokratija pravda /SDP/ Oliveru Ivanoviću danas su odali rodbina i prijatelji polaganjem cvijeća ispred sjedišta stranke u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice, mjestu gdje je prije tri godine ubijen.

Potpredsjednik SDP-a Ksenija Božović rekla je Srni da su i poslije tri godine u Kosovskoj Mitrovici muk i tišina i da, pored toliko obećanja i priča, tri “nazovi optužnice” i 12.000 stranica, nema pomaka.

“Ne verujem da će biti ikakvog napretka u pronalasku nalogodavaca i naredbodavaca ovog gnusnog zločina koji je, uverena sam, obeležio drugu deceniju ovog veka”, rekla je Božovićeva.

Ona je naglasila da SDP, rodbina i prijatelji ubijenog Ivanovića nikada neće odustati od zahtjeva da se rasvijetli njegovo ubistvo i odgovorni izvedu pred lice pravde.

“Bojimo se da mi istinu nećemo saznati sve do trenutka dok se neke nove vlasti u Beogradu ne budu pojavile”, rekla je Božovićeva, te nazvala neprihvatljivim tvrdnje Prištine i Beograda o odgovornosti druge strane.

U prilog politizaciji cjelokupnog procesa, ona je navela današnju odluku prištinski vlasti da Rasimu LJajiću zabrani ulazak na teritoriju Kosova i Metohije, uz obrazloženje da pored njegovog imena u arhivi kosovske policije stoji da je i dalje ministar u Vladi Srbije.

“Građanska inicijativa SDP ponovo je pozvala sve nadležne institucije, Prištinu, Beograd, međunarodnu zajednicu, Euleks i sve slobodoumne ljude da odgovore na pitanje šta je istina o ubistvu Olivera Ivanovića i da istragu ustupe ljudima koji nisu opterećeni politikom i nacionalizmom”, rekla je Božovićeva.

Oliver Ivanović uvijen je na današnji dan prije tri godine sa šest hitaca ispaljenih iz neposredne blizine u trenutku kada je prilazio sjedištu SDP-a u Ulici Sutjeska u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice.

Izuzev optužnica kojima su obuhvaćeni pripadnici kosovske policijske službe srpske nacionalnosti i sekretarica SDP-a Silvana Arsović, drugih pomaka nema, iako zvanični Beograd tvrdi da zna ko je umiješan u Ivanovićevo ubistvo.

Izvor: Srna, Foto: YouTube, printscreen

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top