PRELOMNA VIJEST: Uhapšen Alexei Navalny!

Alexei Navalny, najoštriji kritičar ruskog predsjednika Vladimira Putina, sletio je na moskovski aerodrom. Ovo je njegov prvi dolazak u Rusiju nakon što je prošle godine umalo ubijen napadom nervnim agensom.

Ruske vlasti upozorile su da bi se Navalny mogao suočiti sa zatvorom nakon što je u decembru propustio termin javljanja zatvorskom uredu u Moskvi.

Cijeli svijet s pažnjom prati njegov dolazak u Moskvu. Portal flightradar24.com uživo prati njegov let ka Moskvi.

U Vnukovom se okupilo nekoliko stotina pristaša Alekseja Navalnog, kao i jake i brojne policijske snage, uključujući i interventnu policiju. Ondje je više saradnika Navalnog, navodno desetak. 

“Ljubov Sobol, Ruslan Šavedinov, pravnik Aleksej Molokojedov, Navalnijev pomoćnik Ilija Pahomov, voditeljica kampanje Anastasia Kadetova te Konstantin Kotov su uhapšeni”, objavio je na Twitteru Ivan Ždanov, jedan od najbližih suradnika Alekseja Navalnog.

Videosnimka koju je objavio oporbeni medij MBKh Media pokazuje policiju kako privodi nekoliko osoba, a među njima je Ljubov Sobol, istaknuta čelnica ruske opozicije koja je bila privedena i prije nekoliko sedmica.

Izvor: Klix.ba/index.hr, Foto: Tweeter

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top