ČLANICA CIK ODGOVORILA NA DODIKOVU UVREDU: Napadi se mogu nastaviti još žešće!

Vanja Bjelica Prutina, članica Centralne izborne komisije BiH (CIK BiH), jučer je izložena uvredama lidera SNSD-a Milorada Dodika, samo zbog toga što je glasala za poništenje izbora u Srebrenici i Doboju.

Milorad Dodik, po svom starom običaju, rekao je da odluka CIK-a, kojom su poništeni izbori u Doboju i Srebrenici, priprema za opće izbore u kojima “oni žele da mešetare”.

Dodik je tvrdio da je CIK poništio izbore samo da na “srpskim” biračkim mjestima, ali nije u većinski bošnjačkim.

“Radi se o sramnoj koaliciji Šarovića i Borenovića i njihovoj izdaji”, rekao je Dodik.

Dodao je da građani Doboja i Srebrenice nisu imali isti tretman kao ostali, te krivicu za sva dešavanja svalio na Vanju Bjelicu Prutinu.

“Gospođa koja se predstavlja kao da predstavlja srpski narod, udata je za Bošnjaka u Sarajevu. Neko će reći kakve to ima veze. Ma nemojte?”, rekao je u četvrtak predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik govoreći o odluci Centralne izborne komisije BiH da poništi izbore u Srebrenici.

Za tu odluku glasala su dva člana CIK-a iz reda srpskog naroda, Jovan Kalaba i Vanja Bjelica – Prutina koju je Dodik “prozvao” zbog toga što je udata za Bošnjaka.

Vanja Bjelica Prutina je kazala da je znala šta je očekuje. Ona je poslala poruku svima koji je napadaju kazavši da neće podleći pritiscima.

“Želim reći da se niko ne može sakriti iza mene i da niko ne može očekivati da pod pritiskom neću djelovati u okviru Zakona. I to imam potrebu da kažem veoma jasno.

To se odnosi na ovaj slučaj i na neke druge slučajeve koje smo razmatrali kada sam indirektno ili direktno kroz medije ili na neki drugi način bila izložena pritiscima”, rekla je Vanja Bjelica Prutina.

Članica CIK-a je još i podvukla da se napadi mogu nastaviti.

“Neću pružati alibi apsolutno nikome ko je prekršio odredbe Izbornog zakona. Napadi se mogu nastaviti još žešće”, kazala je Vanja Prutina Bjelica.

Izvor: Radio Sarajevo
Foto: Vanja Bjelica Prutina / Printscreen YouTube / N1

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top