GRIGORIJE O NAPADIMA: Kad vas klevetaju hoće da vas slome

“Kad doživite u životu da vas neko kleveta i govori rđave reči, to postaje jedan teret koji niste vi sami sebi stavili, nego vam to neko drugi stavlja ne bi li vas slomio”, rekao je u svojoj besedi na nedeljnoj liturgiji episkop diseldorfski i cele Nemačke Grigorije Durić.

On je tokom obraćanja vernicima, u hramu Svetog Save u Diseldorfu, rekao da na napade ne treba nikako izvraćati i da uvek treba imati na umu da je “ono što je Bogu moguće, ljudima nemoguće”.

“Vi nemate drugog izlaza, nego da i taj teret stavite i bacite na pučinu Božje milosti. Zato se mi ne plašimo, kao hrišćani, života, nego mu se radujemo. Čak se i ne plašimo ni onog kad drugi ljudi atakuju na nas, bacajući kamenje, blato ili đubre… Sigurno će nešto i zakačiti, ali mi ćemo uvek, kad to sve stavimo pred Boga i na pučinu Božje milosti, shvatiti da je to ništa. Eto šta nam otkriva Jevanđelje. Zato, stojmo pravo, sa strahom, i sve će Gospod uzeti na sebe kao u carstvu njegovom”, poručio je Grigorije.

Vladika Grigorije u poslednje vreme izložen je napadima iz medija koji su bliski vlasti u Srbiji. Nedavno je i na Jutjubu objavljen snimak pod nazivom “Kakav je to vladika Grigorije”, koji se poslednjih dana širi društvenim mrežama, a u kojem se iznosi niz optužbi na račun vladike dizeldorfskog i cele Nemačke.

Među njima i to da je tražio da se partijarh srpski Pavle živ sahrani, deli verni narod na dobar i loš, ne veruje u demokratiju, podržava izvesne političke opcije i njihov je kandidat za predsednika države.

Čitavu besedu vladike Grigorija možete pogledati na linku ispod:

Izvor: Nova.rs, Foto: YouTube printscreen

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top