PREUZEO GA FBI: Srbin izručen SAD-u zbog višemilionske prevare!

Srbija je izručila SAD-u Antonija Stojilkovića koji je, sa većom grupom saučesnika, optužen da je prevario investitore za više od 70 miliona dolara.

To je potvrdio javni tužilac u Teksasu Prerak Šah, saopštila je Ambasada SAD u Beogradu.

Stojilković je uhapšen 24. jula prošle godine po američkom nalogu za hapšenje. Pristao je da bude izručen Americi, a agenti FBI su ga preuzeli 4. februara i prebacili u Teksas, navodi se u saopštenju.

Uspešna saradnja u ovom predmetu šalje snažnu poruku da “ Srbija nije utočište za međunarodne kriminalne aktivnosti“, izjavio je američki ambasador u Beogradu Entoni Godfri.

„Sjedinjene Države su zahvalne srpskim vlastima na saradnji i pomoći kako bi se zaustavila ova masovna prevara. Zajednički rad je jedini način da zaštitimo naše građane od prekograničnog kriminala“, poručio je Godfri.

Stojilković i još više od deset osoba optuženi su za stvaranje kriminalne grupe čiji je cilj bila prevara i pranje novca.

„Ta grupa je prevarila investitore za 70 miliona dolara na više kontinenata, a cilj su bili Amerikanci, ali i državljani drugih zemalja. Ponosni smo što smo doveli Stojilkovića kako bi se suočio sa pravdom pred američkim sudom“, rekao je tužilac Šah.

Ukoliko bude proglašen krivim, Stojilković i drugi optuženi u tom slučaju mogu biti osuđeni na zatvorske kazne do 20 godina.

Izvor: N1
Foto: Pixabay

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top