“TEŠKO MI JE, ISMEJAVAJU ME”: Oglasila se Tea iz HRT-ove reportaže o učenju hrvatskog jezika!

Tea Lončar (17) se nakon što je za HRT ispričala kako je, nakon preseljenja iz Srbije u Hrvatsku, naučila hrvatski jezik, našla na meti kritika i ismevanja. Kako to podnosi, ispričala je u novom intervju.

“Imala sam poteškoća sa nekim rečima. To je bilo “nevjerojatno”. Znam da to ne znači najverovatnije, to je bio lapsus jer mi je to bio prvi put pred kamerama. Nadam se da to nije velika zamerka”, rekla je Tea i za BBC na srpskom i napomenula:

“Poslednja dva dana mi je bilo teško jer sam predmet ismevanja u svim mogućim medijima zbog priloga na HRT-u. Ne želim nikoga uvrediti ili uvredit, samo želim da kažem drugu stranu priče koju ljudi možda nisu ni videli i nisu me shvatili na pravi način”.

Podsećanja radi, Tea se sa porodicom pre nekoliko godina preselila iz Kruševca, a onda se u novoj sredini izdvojila brzim savladavanjem hrvatskog jezika. Kako je rekla za HRT, najteže joj je palo učenje reči “nevjerojatno”, a zatim je tu reč povezala sa rečju “najverovatnije” na srpskom jeziku, što je, između ostalog bio povod ismevanja.

Ironični komentari ne prestaju pa na Tviteru ispod njenog novog intervjua pišu sledeće: “Pa i dalje je predmet ismevanja”. U komentarima ima i uvreda.

Pojavile su se i brojne pozitivne reakcije u kojima se ističe da je Tea pametno i lepo dete, a da sve drugo treba ostaviti po strani. Mnogi devojčici žele sreću u daljem životu i obrazovanju, a krivicu za apsurdnost videa pripisuju isključivo novinarima i uredništvu televizije HRT.

Izvor: Blic Žena
Foto: Printscreen Facebook Video / HRT Vijesti

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top