UKOLIKO PRIŠTINA PREKRŠI SPORAZUM: Pet zemalja spremno da povuče priznanje Kosova!

Srbija ima čvrste garancije pet zemalja da su spremne da povuku priznanje nezavisnosti Kosova i ukoliko Priština bude prekršila sporazum po kom treba da se uzdržava od kandidatura za prijem u međunarodne organizacije, Beograd će od tih država zatražiti da aktiviraju proces povlačenja priznanja, prenele su Večernje novosti pozivajući se na izvore u Vladi Srbije.

List je podsetio da su se Vašingtonskim sporazumom iz septembra prošle godine, Beograd i Priština obavezali na jednogodišnji moratorijum na kampanju za povlačenje priznanja, odnosno na podnošenje zahteva za prijem u neku od međunarodnih organizacija.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je ranije da „ima informacije“ da Albanci hoće da učlane Kosovo u Konferenciju međunarodnih sudova, navodeći da će u slučaju da se to desi, Srbija biti „primorana da na to odgovori onako kako to ozbiljna i odgovorna država čini“.

„A odgovor im se nimalo neće dopasti. Ne verujem da će se radovati novim povlačenjima priznanja, a ja sada mogu da im kažem da će ih biti“, kazao je Vučić.

Izvor: Danas.rs
Foto: Printscreen YouTube / TRT World

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top