ELMEDIN KONAKOVIĆ: Dotakli smo dno, ljudsko i političko!

Dotakli smo dno. Ljudsko i političko. Izbori u Srebrenici protiču bez najvećeg dijela glasačkog tijela Bošnjaka. Bošnjaci bojkotuju izbore u mjestu u kojem se desio genocid, poručio je danas Elmedin Konaković, lider stranke Narod i pravda.

Kako je dodao, ”umjesto da napravimo atmosferu u kojoj će to biti svjetska tema, o kojoj će govoriti i pisati svjetski mediji, biti pune naslovnice, mi smo šutke izdali Srebrenicu, još jednom”, naveo je on u svom obraćanju na Facebooku.

Potom je komentarisao susret lidera stranaka u Srebrenici prošle sedmice.

”U četvrtak smo dogovorili da ćemo odmah po povratku u Sarajevo na sva zvona alarmirati međunarodnu zajednicu, sve važne faktore, da ćemo se okupiti (iako se skoro nikad ne okupljamo) i da ćemo cijelom svijetu vrisnuti šta nama znači Srebrenica i ljudi koji tamo žive! U petak, po povratku u Sarajevo, muk. Teški sarajevski muk. Još jedan”, naveo je on, između ostalog.

Podsjećamo, nezadovoljni odlukom CIK-a što se izbori ne ponavljaju u cijelosti, iz Inicijative “Moja adresa Srebrenica“ i kandidati sa probosanskih listi su u ponedjeljak donijeli odluku o bojkotu ponovljenih izbora.

Izvor: N1
Foto: Printscreen YouTube / Video portal Source.ba

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top