GABI AŠKENAZI: Rusija i Izrael će razgovarati o pregovorima Izraela i Palestine u Moskvi

Tel Aviv i Moskva će razgovarati o mogućnosti organizovanja sastanka predstavnika Izraela i Palestinske uprave u Moskvi, izjavio je izraelski ministar spoljnih poslova Gabi Aškenazi.

On je u ekskluzivnom intervjuu sa zamjenikom generalnog direktora ruske agencije TASS Mihailom Guzmanom rekao da Izrael zna za ponudu Moskve da se održi sastanak i da će definitivno razgovarati sa predstavnicima Rusije, te da ostaje da se vidi šta će se dogoditi.

Aškenazi je naglasio da mogućnost održavanja takvog sastanka zavisi od ishoda palestinskih parlamentarnih izbora, koji bi trebali da budu održani u maju.

“Na kraju dana, nije problem da se sastanemo – udaljenost Jerusalima i Ramale je 16 kilometara. Riječ je o postizanju napretka. Naše rješenje je da počnemo da mijenjamo trenutnu situaciju naporima da se ponovo uspostavi povjerenje, od toga treba da krenemo”, poručio je Aškenazi.

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov potvrdio je tokom debate u Savjetu bezbjednosti UN o pronalaženju rješenja za Bliski istok 26. januara ponudu Rusije da organizuje sastanak lidera Izraela i Palestinske uprave u Moskvi.

Izvor: Srna, Foto: YouTube, printscreen

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top