MILORAD DODIK: Od dolaska vakcina Sputnik V u FBiH nema ništa

Dodik je večeras dao izjavu u kojoj je rekao da “od dolaska vakcina Sputnik V u FBiH nema ništa”

Nekoliko medija je večeras objavilo tekst u kojem je navedeno da kompanija Medimpex ima rok do ponoći 23. marta, da preda finalni ugovor i svu potrebnu dokumentaciju koju su sklopili sa ruskim predstavnicima.

U međuvremenu, izvori Oslobođenja iz Vlade FBiH demantuju takvo pisanje, naglasivši da rok za dostavljanje finalnog ugovora i dokumentacije od strane Medimpexa prema Vladi FBiH, zapravo ne postoji.

Postoji samo jedan rok, a to je onaj po kojem se kompanija Medimpex obavezuje da će u Federaciju BiH, u roku od tri dana, isporučiti 100.000 doza ruske vakcine Sputnik V, onog momenta kada ugovor između te kompanije i ruske strane bude potpisan.

Također, u fokusu večerašnje donacije respiratora i medicinske opreme od strane Srbije prema Republici Srpskoj, našao se i predsjedavajući Predsjedništva BiH, Milorad Dodik.

Dodik je večeras dao izjavu u kojoj je rekao da “od dolaska vakcina Sputnik V u FBiH nema ništa”. 

Kako Oslobođenje saznaje iz pouzdanih izvora, u pitanju je samo nervoza Milorada Dodika, zato što je ovlaštena ruska firma za distribuciju vakcina Sputnik V odbila zahtjev kompanije Krajinagroup, po kojem je ta banjalučka kompanija trebala biti ovlašteni zastupnik za cijelu Bosnu i Hercegovinu.

Izvor: Oslobođenje, Foto: YouTube, printscreen

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top