SDA: Četvorka na najviše izvršne funkcije u Sarajevu želi imenovati ljude kojima su Bošnjaci izmišljena nacija!

U svojoj reakciji, Klub vijećnika SDA u Gradskom vijeću Sarajeva je osudio pokušaj spinovanja i prebacivanje problema na SDA.

Klub vijećnika SDA u Gradskom vijeću Sarajeva reagovao je danas na izjave vijećnika Naše stranke Nihada Uka uoči konstituirajuće sjednice Gradskog vijeća.

U svojoj reakciji, Klub vijećnika SDA u Gradskom vijeću Sarajeva je osudio pokušaj spinovanja i prebacivanje problema na SDA.

“Danas se glasalo samo o predsjedavajućem Gradskog vijeća, što je bilo dovoljno da se potvrdi da “četvorka” nema ni blizu najavljene komotne većine u Gradskom vijeću, a da li je razlog tome nepotizam kojem su pribjegli ili nešto drugo, neka oni ponude odgovore javnosti”, kazali su iz SDA.

Ddodaju da je “Četvorka” iskoristila ugled Bogića Bogićevića.

“Četvorka je s druge strane, evidentno, imenom i ugledom gospodina Bogićevića pokušala sebi obezbijediti većinu za imenovanje ljudi kojima je npr. sporan rad Haškog tribunala ili za koje su Bošnjaci izmišljena nacija na najviše izvršne funkcije u gradu Sarajevu, kao i za imenovanje djece visokih funkcionera stranaka ‘četvorke’ na rukovodeće predstavničke funkcije bez ikakvog prethodnog političkog iskustva, što je, kao što vidimo, danas došlo na naplatu”, navodi se u saopćenju.

Nihad Uk je ranije danas izjavio da SDA ima plan da opstruira izbor Bogića Bogićevića za novog gradonačelnika Sarajeva.

Izvor: Oslobodjenje.ba
Foto: Printscreen YouTube / FACE HD TV, N1, BHRT – Radiotelevizija Bosne i Hercegovine, Admir Orucevic

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top