KATOLIČKA CRKVA U SREDIŠTU SKANDALA: Na Novom Zelandu zlostavljane bebe, pominju se silovanja i elektrošokovi!

Ispričavam vam se u ime svih onih biskupa i duhovnih vođa koji su nam prethodili. Nema opravdanja za njihove postupke – kao ni za naše – koji su vam nanijeli zlo, rekao je nadbiskup Wellingtona, kardinal John Dew.

Katolička crkva Novog Zelanda službeno se u petak ispričala preživjelim žrtvama zlostavljanja unutar Crkve, ustvrdivši kako je potrebno mijenjati njezine mehanizme i kulturu koji su ta zlostavljanja i omogućili. Nadbiskup Wellingtona, kardinal John Dew, ispričao se u ime biskupa i duhovnih vođa Novoga Zelanda pred Kraljevskom komisijom koja istražuje zlostavljanja u državnim ustanovama za skrb i vjerskim institucijama.

“Danas, uviđajući važnost ovoga trenutka, ja vam se ispričavam, u ime biskupa i duhovnih vođa Katoličke crkve Novog Zelanda”, rekao je kardinal Dew, koji je ujedno i predsjednik Biskupske konferencije Novog Zelanda. “Ispričavam vam se u ime svih onih biskupa i duhovnih vođa koji su nam prethodili. Nema opravdanja za njihove postupke – kao ni za naše – koji su vam nanijeli zlo”, dodao je Dew.

Kakav je sadržaj pisama kardinala 🔥Alojzija Stepinca🔥 papi nakon uspostave NDH 1941.? "Iako je očito da među…

Posted by Preokret on Wednesday, March 24, 2021

Suočavanje s mračnim poglavljem povijesti

Njegove su izjave dio svjedočenja u sklopu istrage Kraljevske komisije kojom se žele razriješiti povijesne i tekuće optužbe za zlostavljanje.

Premijerka Jacinda Ardern osnovala je Kraljevsku komisiju 2018. godine, smatrajući da se ta zemlja mora suočiti s “mračnim poglavljem” svoje povijesti, što je kasnije proširila na crkve i druge vjerske ustanove.

Hrvatski generali i profesori, general Ivan Tolj, general Ivan Kapular, admiral Davor Domazet Lošo, prof. dr.sc. Andrija…

Posted by Preokret on Monday, March 22, 2021

Čak 250.000 žrtava?

Komisijino preliminarno izviješće u prosincu je pokazalo da je u toj zemlji u vjerskim ustanovama i institucijama državne skrbi u razdoblju od 1960.-ih godina do početka 2000.-ih zlostavljano gotovo 250 tisuća djece, mladih i ranjivih skupina.

Zlostavljali djecu godinama, neka nisu bila starija od devet mjeseci
Istraga je utvrdila da su djeca, u nekim slučajevima ne starija od devet mjeseci, godinama trpjela zlostavljanja, uključujući silovanje i elektrošokove, od zaposlenika psihijatrijskih ustanova i institucija državne skrbi, pripadnika klera te udomitelja.

“Priznajemo da su mehanizmi i kultura Crkve omogućili da dođe do zlostavljanja. Ti mehanizmi i ta kultura su vas iznevjerili i moraju se promijeniti”, poručio je kardinal Dew.

Kraljevska će komisija svoje preporuke vladi iznijeti u konačnom izvješću kasnije ove godine. Riječ je o jednoj od najdužih i najsloženijih istraga u povijesti Novog Zelanda.

"Ne treba biti previše pametan pa zaključiti koja politika je Bošnjake svela na 4 kantona i u ponižavajući i podređen…

Posted by Preokret on Saturday, March 13, 2021

Izvor: Net.hr
Foto: Printscreen YouTube / Metropolitan Cathedral of the Sacred Heart

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top