RUSIJA: Niko, pa ni SAD, ne može da nam se obraća “sa pozicije sile”!

Rusija neće dozvoliti da SAD ili bilo koja druga zemlja razgovaraju sa njom “sa pozicije sile”, rekao je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

“Amerikanci i dalje ponavljaju kao mantru: razgovaraćemo sa svima sa pozicije sile. Ni ruski predsjednik Vladimir Putin niti bilo ko drugi u ruskom rukovodstvu neće dozvoliti Amerikancima ili nekom drugom da razgovaraju sa nama na takav način. To je isključeno”, rekao je Peskov u intervjuu listovima “Argumenti” i “Fakti”.

Govoreći o mogućnosti prekidanja diplomatskih odnosa sa Vašingtonom, Peskov je rekao da ne želi da priča o “ekstremnim scenarijima”.

On je dodao da je ruski ambasador u Vašingtonu pozvan u Moskvu u okviru preispitivanja odnosa sa SAD pod novom administracijom u Bijeloj kući.

Peskov je rekao da još ima pitanja o kojima Rusija i SAD mogu da razgovaraju, uključujući “stratešku stabilnost, kontrolu naoružanja i napore za rješavanje regionalnih sukoba”.

On je posebno ukazao na potrebu da se diskutuje o sporazumu o nuklearnom programu Irana i ostalim globalnim problemima, prenio je TASS.

Nisu mogli ništa bolje da pošalju…

Posted by Preokret on Tuesday, March 30, 2021

Izvor: Srna
Foto: Printscreen YouTube / BBC News

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top