HDZ BIH O IZBORNOM ZAKONU: Maksimalistički ciljevi i isključivost ne mogu biti dio konstruktivnih razgovora

Predsjedništvo HDZ-a BiH danas je održalo onlajn sjednicu na kojoj je se razgovaralo i o pitanju Izbornog zakona BiH, a konstatovano je da, kada je riječ o ovom zakonu, maksimalistički ciljevi i isključivost ne mogu biti dio konstruktivnih razgovora i neće biti mehanizam za kupovinu vremena kako bi se održao status kvo.

Lider HDZ-a BiH Dragan Čović je predočio aktivnosti radnih grupa koje su formirane kako bi se održao visok intenzitet razgovora, s obzirom na postavljene rokove, iako nisu pretpostavljene Sporazumom o načelima i izmjena i dopuna u Mostaru koji su potpisali predstavnici HDZ-a BiH, SDA i međunarodne zajednice, saopšteno je iz HDZ-a BiH.

U ovoj stranci napominju da kohezija tih radnih grupa treba ponuditi konkretno rješenje koje garantuje stabilnost u nastavku evropskog puta BiH i rješava sve diskriminatorne odredbe sadržane u predmetima “LJubić” i “Sejdić – Finci”.

U kontekstu aktuelnih događanja oko pandemije korona virusa, zaključeno je da uz sve poteškoće koje neminovno postoje, nijedan nivo vlasti ne smije tražiti alibi, nego mora snažno djelovati kako bi proces vakcinacije cjelokupnog stanovništva konačno počeo.

Izvor: Srna
Foto: Printscreen YouTube / Klix.ba

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top