GRAĐANI SARAJEVA PORUČILI: Ako se ne smjeni menadžment KCUS-a, blokiraćemo grad!

Rukovodstvo KCUS-a se ponaša bahato i prema građanima se odnose kao prema životinjama, a svjedočenja stotina građana potvrđuju totalni haos i kolaps na Univerzitetskom kliničkom centru Sarajevo, na čelu sa Sebijom Izetbegović

Građanska incijativa za Bosnu i Hercegovinu, koja broji više od 30.000 članova najavila je potpunu blokadu glavnog grada Bosne i Hercegovine ako se problem KCUS-a ne počne riješavati do utorka, 6. aprila 2021. godine te se na taj način ne utvrde činjenice i realno stanje. Činjenica da rukovodstvo KCUS-a nikome ne dozvoljava ukazak u krug bolnice aludira da se ima šta sakriti. 

Ova grupa građana u ponedeljak, 5. aprila podnijet će Tužilaštvu KS krivičnu prijavu protiv rukovodstva KCUS-a koju potpisuje više od 3000 građana, a od Vlade KS i FBiH tražiti da preuzmu kontrolu nad kliničkim centrom u Sarajevu i zaustave kriminal u ovoj instituciji koji je rezultirao desetinama mrtvih, čiji su životi, ako je suditi po ispovjestima njihovih uposlenika, mogli biti spašeni. 

Rukovodstvo KCUS-a se ponaša bahato i prema građanima se odnose kao prema životinjama, a svjedočenja stotina građana potvrđuju totalni haos i kolaps na Univerzitetskom kliničkom centru Sarajevo, na čelu sa Sebijom Izetbegović. 

U slučaju da Tužilaštvo KS do utorka ne udje u KCUS i ne počne vršiti zakonom propisane radnje, a Vlada KS, s kojom se jedino još normalno može razgovarati, ne preuzmu kontrolu nad buntovnim i zločinačkim rukovodstvom KUCS-a, Građanska incijativa će u srijedu 7. aprila izvršiti blokadu glavnog bh. grada, te protestovati ispred KCUS-a, Tužilaštva KS i Vlade KS. 

Protesti će biti organizovani uz maksimalno poštivanje epidemioloških mjera. 

Menadžment KCUS-a mora biti smijenjen. Bez odlaganja do utorka 6.4.2021. godine. Ovo je vapaj za život, navodi se u saopćenju Građanske inicijative za BiH.

Anesteziolozi sa Klinike za anesteziju i reanimaciju KCUS-a uputili su još jedno pismo upravi!

Posted by Preokret on Sunday, April 4, 2021

Izvor: Oslobođenje
Foto: Printscreen Facebook / KCUS

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top