HAKERSKI SKANDAL: Procurili lični podaci pola milijarde korisnika Facebooka!

Na internetu su osvanuli lični podaci više od pola milijarde korisnika Facebooka, što ukazuje na poteškoće ove kompanije da čuva osjetljive informacije.

Procurjele informacije uključuju telefonski broj, identifikaciju na Facebooku, puno ime, lokaciju, prethodne lokacije, datum rođenja, adresu e-maila, privatni status i biografiju, prenosi Tanjug, pozivajući se na Bloomberg.

Osjetljivi lični podaci više od pola milijarde korisnika Facebooka procurili su na hakerski forum, što predstavlja potencijalni rizik za milione trgovaca kripto valutama i ljude koji sada mogu biti ranjivi na razne online napade, tvrdi Alon Gal, tehnički direktor sigurnosne firme Hudson Rock, koji je ranije na Twitteru objavio ovu informaciju.

Administracija američkog predsednika ukinula je sankcije protiv sudija i osoblja Međunarodnog krivičnog suda koje je uveo Bajdenov prethodnik Donald Tramp!

Posted by Preokret on Saturday, April 3, 2021

Pristup brojevima telefona

Gal tvrdi da je curenje podataka povezano sa sigurnosnom greškom koja je prvi put otkrivena 2019. godine, a u januaru 2021. godine je ustanovljeno da su hakeri mogli koristiti informacije i za pristup brojevima telefona korisnika.

Najnovije curenje podataka se sada proširilo na Facebook ID, puno ime, lokaciju, prethodnu lokacija, datum rođenja, (ponekad) adresu e-pošte, datum otvaranja računa, privatni status i biografiju.

Prema Galu, informacije bi sada mogle biti korisne hakerima za razne vrste prevara kao i da posluže u marketinške svrhe.

U Centralnoj evideniciji stvarnih vlasnika upisano je 162.037 domaćih fizičkih lica i ukupno 18.695 stranaca!

Posted by Preokret on Friday, April 2, 2021

Izvor: Al Jazeera Balkans
Foto: Pexels

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top