ZBOG ANONIMNOG PISMA: Sebija Izetbegović stigla na sastanak s ministrom Vranićem!

Direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) Sebija Izetbegović stigla je na sastanak u Ministarstvo zdravstva Kantona Sarajevo, na koji ju je pozvao ministar Haris Vranić.

Situacija u vezi s KCUS-om te uslovima liječenja eskalirala je nakon što se u javnosti pojavilo nepotpisano pismo anesteziologa s KCUS-a, u kojem se upozorava na uslove rada u ovoj ustanovi.

U javnost su plasirana dva pisma koja problematiziraju upotrebu respiratora koji su za potrebe zdravstvenog sistema FBiH uvezeni putem kompanije “Srebrena malina”, a koji prema vještačenju Tužilaštva BiH nisu namijenjeni za liječenje pacijenata oboljelih od COVID-a.

Posebno je intrigantno da osim na KCUS-u nigdje drugo ne tvrde da koriste pomenute respiratore, a u dvije mostarske bolnice su ih odbili i primiti.

Vranić je osim direktorice Izetbegović na sastanak pozvao i šeficu Klinike za anesteziju i reanimaciju KCUS-a Amelu Katicu Mulalić, šefa Službe za održavanje medicinskih uređaja Jasmina Vražalicu i predstavnike stručnog kolegija klinike za anesteziju i reanimaciju.

Kao tema su u pozivu navedeni uslovi rada i načina tretmana i liječenja osiguranika Zavoda zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo.

Anesteziolozi sa Klinike za anesteziju i reanimaciju KCUS-a uputili su još jedno pismo upravi!

Posted by Preokret on Sunday, April 4, 2021

Izvor: Klix.ba
Foto: Printscreen YouTube / tvsa.ba

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top