VANREDNO OBRAĆANJE PREMIJERA CRNE GORE: Krivokapić pokreće smjenu Leposavića zbog izjave o Srebrenici

“Najteža odluka koju sam donio u životu. Rukovođen jasnim stavovima iz sporazuma sa liderima pobjedničkih koalicija i stavovima iz ekspozea, do detalja sam upoznat sa dešavanjima i radom ministara. Ovu Vladu ruše svi i pozicija i opozicija i okruženje i centar i niko je ne doživljava kao svoju. To su porođajne muke jer još nijesmo prebolovali dječje bolesti. Dao sam slobodu svakom ministru vjerujući u njegovu biografiju i stručnost. Možda se nikad u istoriji nije desilo ali se mora desiti smjenjivost. Niko nije u poziciji da ostane četiri godine na funkciji”, istakao je Krivokapić.

On je kazao da je je obaveza Leposavića bila da na poslaničko pitanje odgovori u duhu politike ove Vlade, a ne u duhu akademske rasprave.

“U nedjelju sam mu poslao poruku da se sam vadi iz onoga što je zakuvao. Ali je njegova izjava u ponedjeljak bila na istom fonu. Tražio sam mu ostavku jer je najbolje da ličnim činom pokažemo odgovornost, to sam uradio u petak i danas. Pošto je Leposavić ostao pri svome stavu ja sam donio Predlog za razrješenje člana Vlade, u ovom slučaju ministra Leposavića”, rekao je Krivokapić.

On je kazao da je Leposavić čovjek izuzetne inteligencije i znanja, ali je nedopustivo da iznosi svoje privatne stavove.

Ničija biografije ne smije biti opravdanje za bilo kakve aktivnosti. Samo djela svjedoče o nama. Još jednom sam na današnjoj zajedničkoj sjednici postavio pet pitanja – da li ja dobro vodim vladu, da li je vlada 100 odsto orjentisana ka Evropskoj uniji (EU), da li jedan čovjek može biti važniji od vlade i države, da li neko želi da ove što su nam nametnuli ovo što nigdje na svijetu nema za 30 godina, onako kako možemo, ne treba nam ni sudstvo ni tužilaštvo. Ovdje svi pritiskaju vladu, zašto neko ne pritiska sudstvo i tužilaštvo. Zašto neko ne pritiska Skupštinu koja nije donijela brojne zakone, nije omogućila da se razvlasti RTCG koja šalje poruke mržnje. Peto pitanje sam postavio da li ovu smjenu da uradimo mi sami ili neko drugi”, rekao je Krivokapić.

Kazao je i da sve nekako ide prvi put sa ovom Vladom.

“Nemam kameno srce, moje srce je okrenuto ka čovjeku. Tvrdim da je ovo pokušaj rušenja Vlade iznutra. Na tome radi i dio vladajućih partija i DPS zdušno, a još osjećam pipke hobotnice”, kazao je premijer.

Po njegovim riječima, stvaraju se dva bloka – ultrasrpski i patriotsko-komitski.

“Dosta nam je podjela i umjesto da se bavimo budućnošću bavimo se i dalje proslošću. Suzbijete pandemiju, napadaju zbog bezbjednosti, riješimo bezbjednost napadaju nas zbog ministra i to isti koji su problemu doprinijeli. Pozvao je građane da se izjasne o radu Vlade i ako ne budu zadovoljni prvi će otići”, kazao je Krivokapić.

On je poručio  da svi kupuju glasove i pozvao da se jednom prestane s tim.

“Crna Gora mora da se promijeni. Zašto je baš napad na ovu Vladu sa svih strana? Niko se ne osvrće na poslaničko pitanje koje naginje fašizmu. Kako može biti premijer koji je glasao za zajedničku državu? Pa pomirili su se Njemci i Francuzi , zašto je problem za koga sam glasao? Nijesam ni sa kim pregovarao niti želim da ovu Vladu krnjim, ali prirodno je razmišljati šta je bolje. U DF i SNP su tokom razgovora to pogrešno shvatili, nemam namjeru da prolazim kroz tu priču”, rekao je Krivokapić.

Po njegovim riječima, upražnjenjo mjesto može biti samo za eksperta ne za političara.

“Ko se mača lati taj od njega strada”, odgovorio je Krivokapić na pitanje ko ruši Vladu.

Premijer je kazao da je u nedjelju imao nedvosmislen stav o Leposaviću.

“Ovo je bio moj pokušaj da mu dam šansu koju nije iskoristio”, rekao je Krivokapić koji tvrdi da odluku nije donio pod pritiskom.

Rekao je i da predog za razrjršenje Leposavića već danas šalje Skupštini Crne Gore.

“Ne stvara se nova većina iako provijavaju drugačiji stavovi”, poručio je premijer.

On je rekao i da su stavovi Leposavića i Vlade dijametralno suprotni.

“Leposavić želi da obavlja funkciju dok ne bude razriješen”, kazao je Krivokapić.

Izvor: vijesti.me, Foto: YouTube, pritscreen

1 thought on “VANREDNO OBRAĆANJE PREMIJERA CRNE GORE: Krivokapić pokreće smjenu Leposavića zbog izjave o Srebrenici”

  1. Krivokapiću, rek’o bi’ ti ono što je Toma Nikolić u Saveznoj skupštini rekao Vuku Drašković, al bojim se cenzure;)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top