ZDRAVKO KRIVOKAPIĆ: Srebrenicu ne forsiraju zbog ljubavi prema Bošnjacima, već zbog kriminala!

Premijer Zdravko Krivokapić kazao je da je odluku o razrješenju ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića donio da bi sačuvao narod i poručio da nikada neće izdati državu koju vodi, niti njene građane.

On je, u pismu narodu, kazao da se u prethodnom periodu, zajedno sa njima, borio “za svetinje predaka, za ono najsvetije i arhetipsko u nama što su probali bezočno da nam otmu”.

“Nosio sam, skupa sa svima vama, borbu svog roda, i ponosno ali ne bez zazora stao na čelo onoga što sam branio, a vi odbranili na ulicama i na biralištima. Zajedno sa vama povukao sam poslednju liniju odbrane i dopustio da kroz mene odjekne vaš glas otpora”, naveo je Krivokapić.

On je istakao da borba za dostojanstven život nije gotova, nego da je, kako je rekao, prenijeta na prljavi teren politike, u kojem se podrazumijevaju neki kompromisi koji ne moraju uvijek biti jasno uočljivi časnom i poštenom svijetu.

Krivokapić je podsjetio na stihove Njegoša: “Ko na brdu ako i malo stoji, više vidi no onaj pod brdom“.

“Meni je Gospod dao iskušenje da stojim na brdu i da vidim malo dalje od većine građana naše gorde i ponosne Crne Gore. I zato vas iskreno molim da mi vjerujete da ću do posljednjeg svog daha biti i jesam vaš saborac, ali da danas, kao čovjek na odgovornoj i važnoj državnoj funkciji, moram da uzimam više različitih faktora u obzir prije donošenja svake odluke”, kazao je Krivokapić.

Kako je rekao, nakon 30. avgusta ponio je krst svog naroda koji je bio otpisan od različitih centara moći.

“Naroda koji se vratio nakon dugog sna i pokazao da ne namjerava da povije kičmu i dopusti da ga zauvijek odnesu kovitlaci istorije. Draga braćo i sestre, ja taj krst nosim i danas”, dodao je premijer.

Krivokapić je podsjetio da su pobjednici avgustovskih izbora, da bi krenuli dalje, potpisali Sporazum, po kom, zbog raznorodnosti koalicija, neće dirati strateški kurs zemlje.

“Dogovorili smo se da se nećemo dijeliti u pitanjima koja su Demokratska partija socijalista služila kao poluge preko kojih nas je politički nadgornjavao, dijelio i držao u pokornosti”, naveo je Krivokapić.

Prema njegovim riječima, potpisali su Sporazum da bi Crnu Goru zajedno oslobodili od međusobnog nerazumijevanja.

“Da bismo pomirili oca sa sinom, brata sa sestrom, komšiju sa komšijom, pobijedili i demontirali režim koji nas je 30 godina držao kao taoce svoje nakaradne politike. Potpisali smo Sporazum da bismo pobijedili”, dodao je Krivokapić.

On je naglasio da Sporazum nije i ne može biti svima po mjeri, ali jeste jedini način da se pomenuti proces otpočne.

“A on neće biti brz i lagan, niti će prolaziti bez otpora. To je izazov koji su morali da prihvate svi ministri iz kabineta na čijem sam čelu, uz jasnu svijest da svako soliranje na osjetljivim pitanjima i temama može donijeti štetu našem zajedničkom putu ka cilju kojem svi težimo”, kazao je Krivokapić.

On je naveo da ga je dio naroda optužio za izdaju nakon što je u ponedjeljak javno istupio, rekao ono što mu je na srcu i ukorio Leposavića.

Za one u DPS-u, izbor je jednostavan: Ili će se osloboditi Đukanovića, ili oni rizikuju da potonu sa brodom”, navodi se…

Posted by Preokret on Tuesday, April 6, 2021

“Pošteni, divni i časni narode Crne Gore, ja imam hiljadu mana, ali izdajnik nikad nisam bio niti ću biti. Neću izdati ni zemlju koju vodim, ni sve ljude koji su u meni vidjeli nadu da Crna Gora može vaskrsnuti i zasijati gordim sjajom kakvim je sijala vijekovima”, poručio je Krivokapić.

On je kazao da nije predložio da se Leposavić razriješi samo zbog izjave u vezi sa Srebrenicom.

“Leposavić i svi ministri moraju dobro znati da lične stavove podrede opstanku Vlade”, istakao je Krivokapić.

Kako je rekao, taj težak izazov podrazumijeva da nemaju luksuz iznošenja ličnih stavova ako su u suprotnosti sa Sporazumom koji su ulaskom u Vladu prihvatili, što je Leposavić sebi dopustio.

“Jučerašnju odluku donio teška srca, ali sam je donio da bih vas sačuvao, a ne da bih vas izdao”, naglasio je Krivokapić.

On je naveo da će građani jednog dana razumjeti u kakvom položaju su se nalazili u ovom istorijskom trenutku.

“A taj položaj je takav da poništava bitnost svakog pojedinca pred strateškim ciljem razvlašćivanja DPS, što neminovno podrazumijeva ako ne saglasnost, a onda bar razumijevanje jednog dijela međunarodne zajednice”, kazao je Krivokapić.

On je poručio da vlast, ako želi da uspije, ne smijemo igrati igru koju nameće DPS.

“A oni pitanje Srebrenice ne forsiraju zbog ljubavi prema našim bošnjačkim sugrađanima, već zbog kriminala koji očajnički žele da sačuvaju igrajući na kartu naših podjela”, ocijenio je premijer.

Krivokapić je kazao da nije igrač ničije politike, već čovjek koji ulazak u politiku vidi kao teško iskušenje i krst koji je morao da ponese zarad opstanka njegove države, naroda i crkve.

Put Vlada, kako je istakao, podrazumijeva neminovno donošenje odluka koje neće biti lake.

“Zato mi je potrebna vaša vjera. Vaša vjera u našu pobjedu je zalog pobjede protiv DPS-a. Ako uspiju da nam posiju klicu sumnje, da nas međusobno zavade, biće to zalog našeg poraza”, poručio je Krivokapić.

On je građane zamolio za razumijevanje, trpeljivost i toleranciju.

“A ja sam vaš koliko sam bio prvog dana i koliko ću biti dovijeka”, zaključio je Krivokapić.

Bravo za premijera, jer nijedan njegov hrvatski kolega nije smijenio nekog svog ministra zato što je relativizovao ili…

Posted by Preokret on Tuesday, April 6, 2021

Izvor: MINA
Foto: Printscreen YouTube / MINA

1 thought on “ZDRAVKO KRIVOKAPIĆ: Srebrenicu ne forsiraju zbog ljubavi prema Bošnjacima, već zbog kriminala!”

  1. Zdravko, stao si na čelo borbe, koju su drugi vodili 30 godina, dok si ti spavao.
    Uostalom, nisi ti kancelar, već predsednik vlade, tako da ministra može smeniti samo narodna skupština. Izvoli, Zdravko, smeni ga sa DPS-om i tako udari na DPS 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top