ERDOGAN PONIZIO URSULU FON DER LEJEN: Ostala bez stolice na sastanku EU i Turske! (VIDEO)

Ursula fon der Lajen, prva žena na čelu Evropske komisije ostala je bez mjesta za sjedenje na sastanku predstavnika EU i turskog lidera Redžepa Tajipa Erdogana.

Vidno iznervirana Njemica samo je kratko rekla “ehem” i pokazala na zauzeta mjesta kada je vidjela da su za sastanak u pozlaćenoj sobi predsjedničkog kompleksa pripremljene samo dvije stolice na koje su se već smjestili Erdogan i Šarl Mišel, predsjedavajući Evropskog savjeta.

Ironično je da je pitanje ženskih prava bila jedna od tema jučerašnjeg trosatnog sastanka EU-Erdogan. Ni Erdogan ni Mišel nisu bili voljni da se odreknu svojih stolica pa je Fon der Lajen morala da se smjesti na nisku sofu prekoputa.

Njen portparol danas je rekao da je Fon der Lajen poslije incidenta još fokusiranija na pitanje jednakosti i ljudskih prava u Turskoj.

“Predsjednica komisije očigledno je bila iznenađena i to se vidi na snimku… Nivo protokola za našeg predsjedavajućeg isti je kao i za predsjedavajućeg Evropskog savjeta. Predsjednica očekuje da institucija koju predstavlja bude tretirana na isti način kao i institucija predsjedavajućeg Savjeta i očekuje da se slični incidenti ne ponove”, rekao je portparol.

“Kakav diplomatski fijasko”, prokomentarisala je Violeta Bulc, bivša komesarka EU.

Iratkse Garsija Perez, lider socijalista i demokrata u Evropskom parlamentu na naveo: “Prvo su se povukli iz Istanbulske konvencije, a sada su ostavili predsjedavajuću Evropske komisije bez mjesta tokom zvanične posjete”, prenosi BN.

Nije sve tako bajno za Putina, kao što bi neki rekli da izgleda…

Posted by Preokret on Wednesday, April 7, 2021

Izvor: Oslobođenje
Foto: Printscreen YouTube / Ihr Programm

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top