JOŠ JEDNA DONACIJA SRBIJE: BiH će biti donirano 10.000 vakcina

Ana Brnabić, premijer Srbije, rekla je da je Vlada ove zemlje donijela odluku da Sarajevu donira 10.000 vakcina.

Ona je, na konferenciji za štampu, kazala da će te vakcine biti upućene večeras ili sutra sa ciljem pomoći susedima i prijateljima.

– Koliko bude moguće i u budućnosti ćemo pokazati solidarnost, jer ćemo jedino mi biti sigurni, ako je cijeli region bezbjedan, istakla je ona.

Na pitanje zašto je Srbija zaustavila vakcinaciju stranaca Brnabić je kazala da je trenutno vakcinacija fokusirana na građane Srbije.

Na dodatno pitanje kako je Srbija dobila među prvima vakcine Biontek-Fajzer ona je podsjetila da je Srbija bila među prvima koja je sa tom kompanijom potpisala ugovor.

– Bili smo među prvima koji su vjerovali u tu vakcinu i koji su potpisali sporazum, kazala je Brnabić podsjetivši da je Srbija bila druga zemlja u Evropi koja je dobila tu vakcinu, da je prva bila Velika Britanija.

Istakla je da je Fajzer-Biontek percipiran kao predvidljivi partner, koji kontunuirano isporučuje vakcine, ranije ponedeljkom, sada utorkom.

Naglasila je da ta kompanija ispunjava svoje ugovorne obaveze. Podvukla je da je upravo sa Fajzerovom vakcinom počela vakcinacija građana, prenose Nezavisne.

Mlada Kristina Mihajlovski je u Las Vegasu spojila kliničku medicinu sa radom na infektivnim bolestima i javnom zdravlju, neposredno pre nego što će buknuti globalna pandemija kovida 19!

Posted by Preokret on Thursday, April 8, 2021

Izvor: Nezavisne novine
Foto: Pixabay

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top