‘ZAMALO MI JE UNIŠTIO ŽIVOT’: Merima Isaković optužila Lečića za silovanje!

Merima Isaković je bila jedna od najvećih mladih glumačkih zvezda Jugoslavije. Bila je “Jovana Lukina”. Imala bi još više zapaženih uloga da sa 21 godinom nije doživela tešku saobraćajnu nesreću.

Posle završenih doktorskih studija iz psihologije i magistarskih studija iz kliničke psihologije, sada živi i radi u Australiji, blizu Brizbejna, kao klinički psiholog i klinički neuropsiholog. Fokusirana je na oblast traume, pomaže onima koji su je preživeli da povrate osećaj samopoštovanja, volje i sposobnosti za život dostojan življenja.

Čuvena glumica, a danas uspešni psiholog, otvorila je dušu posle više od 40 godina novinaru Aleksandru Đuričiću za portal Serbian Times i za novi Nedeljnik.

Ironično da je upravo pitanje ženskih prava bila jedna od tema trosatnog sastanka #EU – #Erdogan!

Posted by Preokret on Thursday, April 8, 2021

Ovo su kratki izvodi iz njenog svedočanstva za Nedeljnik o užasnom iskustvu koje je doživela kao studentkinja glume:

“Bilo mi je 18 godina. Jesen 1978. Ugurao me u stan. Skinuo mi haljinu. Ne pokušavaj da vrištiš. Niko te neće čuti. Oborio me na pod. Osećala sam kako me lomi. Boliiii svaka koščica. Samo ne ovako. Molim te Bože! Ako uspe umreću noćas. Uživa u mom strahu. Osećam taj zadah. Kao miris truleži. Zastrašujuć pogled. Prazan i crn. Oči bez duše…”

“Osećam potrebu da danas kažem istinu i molim naš narod da ovo pažljivo pročita.

Nasilnik koji je zamalo uspeo da uništi moj život, da ugasi moju mladost, da me kao tama proguta.”

“‘Opraštam ti’, rekla sam mu tada, pre četrdeset godina. ‘Opraštam, ali ne zaboravljam. Ti nikada nećeš shvatiti bol koji si mi naneo. Mnogostruki bol. Ako ikada čujem da si ikome naneo sličnu bol, svima ću reći šta se desilo.’

Ja sam svoju reč održala.

Branislav Lečić izgleda nije.

Osećam moralnu obavezu da podelim svoje iskustvo u nadi da će moja ispovest biti podrška i Danijeli Štajnfeld i ostalim žrtvama seksualnog zlostavljanja…”

Merima Isaković je prethodno u intervjuu za Serbian Times govorila o slučaju Branislava Lečića, kao i o Miki Aleksiću i odnosu našeg društva prema seksualnom zlostavljanju.

Kako prenosi Nova.rs, Danijela Štajnfeld, koja je nedavno prijavila Branislava Lečića za silovanje, podržala je glumicu Merimu Isaković.

Štajnfeld je na svom Tviter nalogu podelila naslovnu stranu Nedeljnika napisavši:

„Hvala, Merima, što si podelila svoju priču.“

Glumica Danijela Štajnfeld otkrila je Višem javnom tužilaštvu da je glumac, opozicioni političar, bivši ministar i član…

Posted by Preokret on Monday, March 22, 2021

Izvor: Nedeljnik
Foto: Privatna arhiva, Printscreen YouTube NOVA S

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top