MEĐUNARODNA KOMISIJA ZAVRŠILA POSAO: Objavljen izvještaj o stradanju Srba u Sarajevu od 1991 do 1995!

Izvještaj Nezavisne međunarodne komisije za istraživanje stradanja Srba u Sarajevu od 1991. do 1995. godine od danas će biti dostupan na veb-stranici Komisije kao i na stranici Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica.

Izvještaj se može naći na stranici Komisije incomfis-sarajevo.org,, a biće dostupan i na stranici Centra rcirz.org.

Vlada Republike Srpske je odluku o osnivanju Komisije donijela na osnovu zaključaka republičkog parlamenta, a o sadržaju izvještaja upoznata je na posebnoj sjednici 23. oktobra, saopšteno je iz Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica.

Izvještaj je u sarajevskim medijima okarakterizovan kao “nesumnjivi politički cilj revizija prošlosti i suprotstavljanje nekog novog historijskog narativa, uprkos činjenicama i presudama Haškog tribunala”.

Izvor: Mediji
Foto: Pixabay

1 thought on “MEĐUNARODNA KOMISIJA ZAVRŠILA POSAO: Objavljen izvještaj o stradanju Srba u Sarajevu od 1991 do 1995!”

  1. Kako se lako odbacuje svaka priča o srpskom stradanju, a zalaže se (navodno) za pomirenje. Tako je i pre par nedelja, voditeljka Petog dana na HRT-u, prilikom debate o Dari iz Jasenovca, tvrdila da je u pitanju srpska propaganda, iako, po sopstvenom priznanju, film nije ni pogledala.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top