ZDRAVKO KRIVOKAPIĆ: Laž je da se tajno sastajem sa Đukanovićem, šta li će biti kad se otkrije ko to radi svih ovih godina?

U Crnoj Gori danima varniči. Nakon optužbi upućenih na račun premijera Zdravka Krivokapića da se tajno sastao sa Milom Đukanovićem, on je večeras poručio liderima Demokratskog fronta “da ne izmišjaju priče jer šta će biti kada se otkrije ko se i zaista tajno sastajao protekle tri decenije Milove vlasti”.

Lider Demokratskog fronta Andrija Mandić optužio je danas premijera Zdravka Krivokapića jer se sastao sa aktuelim predsednikom Đukanovićem i naveo da je zbog tog susreta “veoma zabrinut.”

– Ima nešto što premijer ne želi da kaže nama – ustrdio je Mandić.

Premijer Zdravko Krivokapić međutim, na ovu prozivku je odgovorio. U izjavi za Blic on kaže da se smišljeno stvara veštačka tenzija i da sve izjave poslednih dana imaju samo jedan cilj, pokušaj da se oslabi trenutna vlada i njen uticaj među građanima Crne Gore.

– Zlonamerne klevete da ću u koaliciju sa DPS-om su iz domena psihologije: više govore o nečijim propalim nego mojim stvarnim planovima. Кad Andrija Mandić kaže da se tajno sastajem sa Đukanovićem, očigledno sudi po sebi. Mnogima u Crnoj Gori bilo bi bolje da ne izmišljaju priče o mojim tajnim sastancima sa Đukanovićem, jer šta će biti kada se otkrije ko se tajno sastajao sa aktuelnim crnogorskim predsednikom protekle tri decenije – poručuje Krivokapić.

On dodaje, “kažu da nema ničeg tajnog što neće postati javno – zato bi mnogima bilo bolje da paze kakve konstrukcije iznose”.

– Insistiranje Mandića da sam se tajno sastao sa Đukanovićem, iako dobro zna da je taj sastanak bio javan da javniji ne može biti, isključivo je u funkciji prikrivanja činjenice da je njegov politički saborac Milan Кnežević juče nakon sastanka sa mnom u samo 60 sekundi izneo dve neistine. Možda je on to radio i ranije, ali je juče konkretno i nedvosmisleno uhvaćen u širenju neistina – kaže za Blic Krivokapić.

Inače, tenzije u Crnoj Gori otpočele su kada je pre nekoliko dana najavljena smena ministra pravde CG Vladimira Leposavića. Ministrova izjava o Srebrenici kojom se negira zločin i potom pokretanje pitanja njegove smene, izazvale su pravu buru u inače rovitim međupartijskim odnosima. Isprva su se ređale optužbe o tome ko je veći patriota, ko je koga i šta izdao, a onda je ova retorika zamenjena prozivkom o šurovanju sa Milom. Povod je bio sastanak trojice visokih funckionera – premijera, predsednika Skupštine Alekse Bečića i aktuelnog predsednika Mila Đukanovića. Sastanak je zakazan pred sednicu Saveta za nacionau bezbednost koji treba da se održi u petak.

I dok lideri Demokratskog fronta napadaju aktuelnog premijera, danima traju i protesti takozvanih “komita” odnosno, pristalica DPS. Oni su se pobunili zbog izmena zakona o dobijanju državljanstvu, kojim bi trebalo da državljanstvo dobiju lica koja u Crnoj Gori žive godinama, plaćaju porez…

Takozvane komite izašli su na ulicu, a da Vlada nije ni stavila na dnevni red usvajanje izmena zakona, da bi potom, Demokratski front optužio Vladu da je pod pritiskom povukla zakon. Prema najavama premijera pre nekoliko dana, izmene zakona o državljanstvu, ali i tužilački zakoni, biće usvojeni u skladu sa procedurama i to nikakvi skupovi u organizaciji DPS neće zaustaviti.

Izvor: Blic
Foto: Printscreen YouTube / Vijesti Online

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top