EDINA GUGAĆ, SUPRUGA PREMINULOG ČIČKA: Poručuju nam “Ako nemaš novca, crkni sirotinjo”!

Edina Gugać, aktivistkinja i supruga nedavno preminule legende sarajevske muzičke scene Želimira Altaraca Čička obratila se učesnicima današnjeg protesta. Ona tvrdi da se njen muž koronavirusom zarazio na KCUS-u i da nije bio tretiran na pravi način.

Kako je kazala, Čičak je stradao u takvim okolnostima gdje su svi mislili da je najsigurniji – na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.

“Zaraza je nastupila na Klinici za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju, gdje je bio smješten, pitate me zašto ovo govorim? Iz prostog razloga što ne želim da se ikome dogodi ono što se dogodilo meni, ono što se događa hiljadama naših sugrađanki i sugrađana, svima nama u BiH. Nemamo čak ni informacije o svojim bližnjim, da li su živi, da li su mrtvi, kako su tretirani…”, kazala je ona, dodavši da ima dokaze da njen suprug nije tretiran na adekvatan način.

Ukazala je na greške te rekla da oboljeli i njihove porodice moraju sami plaćati lijekove koji bi trebalo da budu na esencijalnoj listi, a nisu. Neki od njih, kazala je, koštaju i do 2.000 KM.

“Ako nemate novaca, ako ne možete skupiti to, u prijevodu vam to znači, uz dužno poštovanje – Crkni sirotinjo, jer nemate novaca. Na čiju je to čast?”, pitala se Gugać kazavši da su nadležni za više od godinu od početka pandemije imali i više nego dovoljno vremena da se pozabave tim pitanjima.

U #BiH od koronavirusa premine u prosjeku više od četiri posto od ukupnog broja zaraženih osoba!

Posted by Preokret on Friday, April 16, 2021

Izvor: Klix.ba
Foto: Printscreen YouTube / O KANAL

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top