HRVATSKI SVEŠTENIK VELIČAO STEPINCA: Neće nam bradati sveštenici opasnih namjera govoriti ko su naši sveci!

Katolički sveštenik Dominik Gerbic danas je tokom mise, koju je uživo prenosio HRT veličao kontroverznog zagrebački nadbiskupa Alojzija Stepinca, nazivajući ga “blaženim i svetim”, a pominjao je i “bradate sveštenike opasnih namjera” koji Hrvatima govore ko su njihovi sveci.

Gerbic je na početku mise govorio o “blaženom, a svetom Stepincu, koji je dao svoju krv i položio život, štiteći svoje stado od komunističke nemani”.

On je vjernicima sugerisao da ne glasaju za SDP i HDZ jer je svaka podrška za njih i “ne za Hrvatsku”.

– Nećemo se, braćo i sestre, izvući iz ovoga stanja ako ne uzmemo blaženog Alojzija za svoj primjer – smatra Gerbic, koji je govorio i o obezvrjeđivanju demobilisanih boraca.

On je istakao i da je “toliko zločinaca još uvijek među stanovništvom, a nisu procesuirani”.

– I onda u jednom trenutku nađu se još i neki tamo bradati sveštenici opasnih namjera govoriti nama ko su naši sveci, ko su naše svetinje, ko su naši velikani! Pa vrijeme je, hrvatski narode, da se probudiš! – rekao je Gerbic, koji je pozivao “hrvatski narod da ustane i brani hrišćanstvo”.

Papa Franjo stopirao je dalji proces Stepinčeve kanonizacije, a srpski istoričari smatraju da je odgovoran za masovno nasilno pokatoličavanje srpskog pravoslavnog stanovništva u doba ustaške vlasti, te zbog prećutnog odobravanja pogroma nad srpskim življem, kao i Јevrejima i Romima, što je dovelo do genocida nad tim narodima.

Stepinac je zagrebački nadbiskup od 1937. do smrti 1960. godine.

HRT je, kada je misa završena, emitovao obaviještenje u kojem se ogradio od političkih stavova oca Dominika Gerbica.

Izvor: Srna
Foto: Printscreen YouTube / vel cro

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top