BORIS MILOŠEVIĆ: Zgrožen sam porukama u Borovom Selu!

Potpredsednik Vlade Hrvatske Boris Milošević na Fejsbuku je napisao da je zgrožen i da osuđuje događaj u Borovom Selu, kada je grupa muškaraca marširala uz povuike “Oj, Hrvatska, mati, Srbe ćemo klati”, a za njom je išao policijski automobil.

„Danas zvone zvona na hramovima, pravoslavni vernici slave najradosniji hrišćanski praznik koji znači pobedu života nad smrti, čovekoljublje, mir i ekumenizam. Primaju čestitke od svoje rodbine, suseda i prijatelja katolika koji uzvraćaju na čestitanje od pre mesec dana. Tako zajedno gradimo našu zemlju poštujući jedni druge kako su to činili naši stari. Kada zatreba uzajamno se pomažemo i održavamo plamen društvene solidarnosti koji se svakodnevno pokazuje na Baniji. Treba nam taj plamen da negde pokidane veze u zajednici ponovo povežemo s pogledom na zajedničku budućnost. Zgrožen sam ovim porukama i oštro ih osuđujem! Kome je potrebno sijanje mržnje?”, napisao je Milošević na Fejsbuku.

Podsetimo, pojedini mediji javljaju da su u pitanju navijači Dinama iz Zagreba.

Policija je identifikovala muškarce, a otišli su i da polože venac u Borovom Selu, povodom 30. godišnjice ubistva 12 pripadnika vinkovačke Specijalne jedinice policije koje su 1991. godine u Borovu ubili iz zasede.

U akciji „Bljesak“ stradao je veliki broj srpskih civila, a oko 15.000 njih napustilo je to područje!

Posted by Preokret on Saturday, May 1, 2021

Izvor: N1
Foto: Printscreen Youtube / N1

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top