USTAŠKI PIR U BOROVU: Na Uskrs skandirali “Oj hrvatska mati, Srbe ćemo klati”!

Na pravoslavni Uskrs, u 6.30 ujutro, grupa od dvadesetak mladića u pratnji policije prošla je Borovom skandirajući poruke govora mržnje i pozivajući na ubojstvo Srba na što je, kako nam je rečeno u PU vukovarsko-srijemskoj, policija reagirala i izdvojila vikače

Općina Borovo na svojim Facebook stranicama objavila je dvije snimke na kojima se vidi više desetaka mladića kako prolaze mjestom u nedjelju, na pravoslavni Uskrs, u pratnji policije. Skandiraju pjesmu “Zovi samo zovi, svi će sokolovi za te život dati” te nakon nje “Oj hrvatska mati, Srbe ćemo klati”, dok se na drugoj snimci čuje “Ubij Srbina”.

S obzirom da je kolona prolazila Borovom u pratnji policije, poslali smo pitanje Policijskoj upravi vukovarsko-srijemske o kakvom skupu se radi te zašto krivci nisu spriječeni u iskazivanju govora nacionalne mržnje.

Glasnogovornik PU Dragoslav Živković potvrdio je da su u nedjelju, 2. maja, oko 6.30 sati ujutro, nakon što su položili vijence na memorijalnom spomeniku 12 redarstvenika, 20-ak mladića krenulo u koloni kroz mjesto te da su izvikivali neprimjerene poruke. Kako nam je rekao Živković, policija je odmah reagirala, izdvojila vikače, utvrdila njihov identitet i provela kriminalističko istraživanje.

Inače, jučer su pripadnici vukovarskih Bad Blue Boysa u Borovu Selu iza spomenika dvanestorici hrvatskih policajaca naslikali mural u njihovu čast.

Vaskrsenje Hristovo u svetu, osim srpske, danas slavi i ruska, grčka, bugarska i etiopska crkva, kao i jedan broj Eskima koji žive na Aljasci, ali i pravoslavni vernici u Egiptu!

Posted by Preokret on Sunday, May 2, 2021

Izvor: Portal Novosti
Foto:Printscreen YouTube / Portal Novosti

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top