TERORISTIČKI NAPAD U KAZANJU: Najmanje sedam učenika i jedan nastavnik ubijeni! (VIDEO)

Najmanje jedanaest osoba je ubijeno u pucnjavi u školi u ruskom gradu Kazanj, piše BBC. Većinu žrtava čine učenici, a napadač je uhapšen.

Najmanje sedam učenika i jedan nastavnik su ubijeni nakon što je napadač otvorio vatru u školi u ruskom gradu Kazanj, saopšteno je iz kabineta gradonačelnika, prenosi Rojters.

Predsednik Tatarstana Rustam Minikhanov je ovaj događaj označio kao veliku tragediju za celu zemlju i rekao da nema dokaza da je bilo više napadača.

„Izgubili smo sedmoro dece… četiri dečaka i tri devojčice, a šesnaest osoba je hospitalizovano, od čega su 12 deca, a četiri odrasle osobe“, istakao je.

Agencija RIA prenosi da je napadač (19) uhapšen.

„Terorista je uhapšen. Ima 19 godina i registrovani je vlasnik vatrenog oružja“, rekao je Minikhanov, prenosi BBC.

Na snimku na društvenim mrežama, koji je objavila RIA, vide se dva učenika kako iskaču kroz prozor na trećem spratu.

Još uvek nije poznato šta bi mogao da bude motiv za ovakav napad.

Video snimci objavljeni na društvenim mrežama prikazali su takođe i vozila hitnih službi koja su parkirana ispred škole, kao i ljude koji utrčavaju u zgradu. Na drugim izvorima se vide polomljeni prozori.

Ruski predsednik Vladimir Putin naredio je hitno preispitivanje propisa o nošenju oružja u Rusiji posle pucnjave u školi u Kazanju u kojoj je ubijeno više osoba.

„Predsednik je naredio da se hitno izradi novi okvir za dozvoljen tip oružja među civilnim stanovništvom, uzimajući u obzir upotrebljeni tip oružja u pucnjavi u Kazanju“, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov neposredno posle napada u kome je ubijeno više ljudi.

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković uputio je, povodom napada na školu u Kazanju, izraze saučešća ministru inostranih poslova Rusije Sergeju Lavrovu.

„Srbiju, njene građane i mene lično duboko su potresli tragični događaji u Kazanju, gde je u monstruoznom napadu na školu veliki broj dece izgubio život. Nema većeg greha i zločina od napada na decu, i nema reči kojima vam, kao čovek i roditelj, mogu iskazati svoju bol“, poručio je Selaković.

Prema njegovim rečima, Srbija i njeni građani su u ovim teškim trenucima srcem i mislima sa narodom Rusije.

„Upućujemo vam, osim najdubljeg saosećanja, i poruke ohrabrenja i želje da istrajete u borbi protiv zla koje je odnelo nedužne dečje živote“, naveo je Selaković.

Izvor: N1
Foto: Printscreen YouTube / Ruptly

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top